• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Supporterspelaren klar – spetsforward hämtas in

27 juli 2018 14:53
HERR

För två säsonger sedan var det Jonas Liwing. Till den här säsongen har Per Kenttä varit tydlig med att Supporterspelaren ska vara en spetsforward och har under de senaste veckorna uppdaterat om läget och statusen. Idag är det klart – Alex Hutchings, ifjol i Björklöven, förstärker.


27-årige snipern Alex Hutchings spetsar IK Oskarshamns forwardsbesättning. Den Burlington, Ontario-bördige rightaren hade flera framgångsrika säsonger i såväl junior- som seniorhockeyn i Nordamerika innan han tog steget över pölen till säsongen 2014/2015 i tyska DEL2. Efter en succéartad säsong hämtades han in av Björklöven där också gjorde snabba avtryck med 22 mål och 32 poäng på 51 matcher. Succén tog honom till schweiziska NLB med Winterthur där han tryckte in 21 mål och 33 poäng på 34 matcher.

Till fjolårssäsongen klev Hutchings tillbaka in i HockeyAllsvenskan med Björklöven, återigen med mycket poäng och en offensiv nyckelroll. Totalt noterades han för 11+12 på sina 33 framträdanden i grundserien och ytterligare tre poäng på fem matcher i Svenska Spel Trophy. Idag kan vi presentera att Alex Hutchings är klar för en ny säsong i HockeyAllsvenskan – men med IK Oskarshamn.

– Vi har jobbat för att signa Alex under en längre tid och han har varit vårt huvudspår genom hela rekryteringsprocessen egentligen. Han har varit hög klass i ligan tidigare och sitter på ett riktigt vasst rightskott som kan användas i nästan alla offensiva situationer. Men han är mer än bara mål och poäng, han bidrar även med hårt jobb och rutin till det här laget, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Alex Hutchings om att komma till IK Oskarshamn:
– Det känns jättekul att få komma till Oskarshamn den kommande säsongen. Att möta Oskarshamn den förra säsongen var tufft, det var ett bra lag och som bortalag var det ännu svårare med bra tryck på läktaren. Nu ser jag framemot att komma över, sätta igång med arbetet och hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt för att göra en stark push mot slutspel.

"Supporterspelaren", insamlingen där fansen får krydda och spetsa spelarbudgeten, är det som hjälpt sportchef Kenttä att säkra upp Alex Hutchings. Totalt samlades det in över 42.000kr sedan den 27 juni.
– Det är fantastiskt att se hur flera eldsjälar lägger ner tid och pengar på att få det här lagbygget att bli så bra som möjligt. Oavsett stora som mindre bidrag hjälper oss att täcka kostnader runt värvningen som gör att vi kunnat ro hem det här och vi är såklart oerhört tacksamma till alla som varit med och bidragit, avslutar sportchefen.

Även Alex Hutchings finns redo på måndagens officiella ispremiär som drar igång klockan 18:30. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.