• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Poängstarke Nilsson förstärker IK Oskarshamn

22 maj 2018 09:50
HERR

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.


Backen Oskar Nilsson, 27, är född i Luleå och har sin hockeyfostran i Luleå HF. När han 2011 var färdig med juniorhockeyn drog han över den norska gränsen till Asker där han gjorde två säsonger och 56 poäng på 88 matcher. Därefter togs han till HockeyAllsvenskan och Asplöven av Per Kenttä, där Nilsson snabbt etablerade sig som en omtyckt och viktig spelare. Efter två år i Haparanda drog lasset åter till Frisk Asker där han fortsatt leverera poäng under tre säsonger. Under fjolårssäongen exploderade det med 44 poäng på 41 matcher i grundserien och ytterligare fem poäng på tio matcher i slutspelet.

– Vi är jättenöjda över att få hit Oskar, han är en spelare jag tyckt om och haft ett öga för under många år. Han är nyttig på isen, både offensivt och defensivt, men dessutom en härlig pådrivare och ledare utanför isen. Han kommer göra stor nytta för oss, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Nu bär alltså flyttlasset av till Oskarshamn – även Oskar Nilsson själv är nöjd och förväntansfull.

– Oskarshamn presenterade ett väldigt bra upplägg för hela familjen, så valet blev ganska enkelt till slut. Jag har stor tro på både Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg som jag har haft bra snack med, staden verkar grymt trevlig och har dessutom ett stort förtroende för sportchef Kenttä, kommenterar Nilsson.

Trots att han noterades för 49 poäng den senaste säsongen och flest assist av alla backar i grundserien så nämner han inte främst att han vill bidra med poäng.

– Jag är en spelare som i grund och botten spelar för mina lagkamrater, det är det allra viktigaste för mig. Jag vill bidra med ledaregenskaper, bra stämning i gruppen, hårt jobb och ett bra förstapass. Men såklart är det kul om det trillar in lite poäng också, avslutar nye IK-backen.

Kontraktet med Oskar Nilsson är skrivet över den kommande säsongen.