Pantern på bortaplan och Lucas är tillbaka

11 mars 2018 11:45

IK Oskarshamn fick en kanonstart på den korta Slutspelsserien och tog tre viktiga poäng mot Södertälje. Redan på måndagskvällen är det dags för andra matchen, Pantern i Malmö isstadion. IKO står på 3 poäng och är på andra plats två poäng efter AIK. Pantern har en poäng efter Suddenförlust mot Björklöven.
Lucas Elvenes (bilden) som gjorde 21 poäng på 22 matcher innan han kallades hem till Rögle är tillbaka i IKO.


Det har varit minst sagt blandade resultat mot Pantern i grundserien. Efter en 6-2-seger hemma i tredje omgången blev det sedan 4-3-förlust borta följt av 0-8 hemma precis före jul och slutligen Suddenförlust 5-4 i Malmö i början av februari. Gemensamt för alla är att det varit många mål men kanske lite för många i fel kasse.

Men som tränare Hellvkvist brukar säga, det är ointressant nu. Nu är det slutspel och en annorlunda ishockey som spelas. Serien är kort och IKO har vunnit den första av fem matcher, Pantern har en poäng. Omgång 2 blir så klart ännu viktigare om man ska vara med i racet ända till nästa söndag.

IKO gjorde fyra mål mot Södertälje med fyra olika målskyttar; Marcus Björk, John Dahlström, Robin Söderqvist och Markus Persson. Christoffer Rifalk storspelade i målet och IKO gjorde två mål i power play och släppte inte något i box play. Så det finns mycket bra att ta med sig på resan till Malmö och vidare genom Sverige. Dessutom får man fin förstärkning i truppen då Lucas Elvenes ansluter efter att Rögles säsong tog slut i lördags. Lucas gjorde 21 poäng på 22 matcher för IKO i höstas och i SHL har han gjort 16 poäng (5 mål) på 28 matcher.

Första anhalten på klubbens längsta road trip någonsin blir alltså Malmö dit man åker i buss söndag eftermiddag. På tisdag flyger man till Umeå där man spelar mot Björklöven på onsdag. Därefter flyg till Stockholm och match mot AIK på fredag. Buss hem efter fredagsmatchen och sedan avslutas Slutspelsserien på söndag med hemmamatch mot Almtuna.

Övriga matcher i omgång 2 är jumbon Södertälje mot ettan AIK i 08-derby och Almtuna mot Björklöven som båda står på tre poäng precis som IKO.

Länk till spelschema med resultat

Videointervju med Jens Gustafsson inför matchen: