Han är nästa centerkugge att förlänga

4 april 2018 14:24
HERR

Tidigare i veckan var det Robin Söderqvist som förlängde sitt kontrakt. Nu går nästa centerkugge i bräschen – Niklas Johansson, 32, fortsätter även han att bygga vidare på den starka säsongsavslutningen.


32-årige Piteåsonen kom till IK Oskarshamn från seriekollegan Tingsryd inför förra säsongen och blev snabbt en av de offensiva krafterna i IK-lägret. Han har redan hunnit med 56 matcher och 33 poäng (10+23). Och fler ska det bli. Niklas Johansson har nu gjort klart med en fortsättning i IK Oskarshamn.

– Niklas är en väldigt smart spelare och nyttig främst i det offensiva spelet. Han har stått för en bra säsong och klev fram extra starkt i Slutspelsserien med viktiga poäng, så det känns bra att säkra upp honom för ytterligare en säsong hos oss, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Huvudpersonen själv, som bland annat stod för den viktiga sena kvitteringen mot AIK i Slutspelsserien, berömmer mycket med klubben och hans första år i IKO.

– Det blev ju en grym säsong till slut. Jag tycker att jag kom in i gruppen och allting runt om kring väldigt snabbt och känner mig uppskattad av både föreningen och supportrarna, vilket är viktigt för mig och som gjort att jag velat stanna kvar. Nu är det hårt jobb som gäller från mig och laget för att komma ut ännu bättre nästa säsong, säger Niklas Johansson.

Kontraktet med Niklas Johansson är skrivet över säsongen 2018/2019.

Följ lagbygget 2018/2019 här