Talangfulle forwarden kallas hem till SHL

30 november 2017 08:20

Rögle BK meddelade sent igårkväll att man väljer att kalla 18-årige forwarden Lucas Elvenes pga skador i truppen. Elvenes lämnar Oskarshamn med omedelbar verkan och kommer att ansluta till RBK under dagen.


Redan i maj månad blev det klart att Lucas Elvenes, och hans äldre bror Ludvig, skulle lånas ut till IK Oskarshamn från SHL-klubben Rögle BK. 21 matcher in i serien, och efter stor succé såhär långt, väljer Rögle BK att kalla hem Lucas den närmaste tiden. Detta efter skador på de annars ordinarie spelarna Sebastian Collberg och Filip Karlsson.

– Såklart ett tråkigt besked för oss, men vi är samtidigt glada för Lucas skull. Han har ju under långa stunder varit en av våra absolut bästa spelare. Vi önskar honom ett stort lycka till i SHL och kommer att hålla en tät dialog med Rögle framöver, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Under sina 22 matcher i IK Oskarshamn hann Lucas med 21 poäng, varav fyra mål. Han står noterad för flest poäng i IKO och är överlägset bäst bland HockeyAllsvenskans juniorspelare.