IKO slog Troja klart
Publicerad: 2017-09-08

Det blev en klar 5-2-seger för IKO i försäsongens sista hemmamatch mot allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby. Segern var fullt rättvis även om tränaren Björn Hellkvist inte var helt nöjd med spelet, då han menade att man gjort bättre matcher än denna. Men det var också mycket som var bra, såsom målvakten Ludvig Engsund, backen Martin Fehérváry och senaste nyförvärvet Marcus Sylvegård samt två snygga mål av Manuel Ågren (bilden). Övriga målskyttar Ludvig Elvenes, Filiph Engsund och nämnde Martin Fehérváry.

IKO ställde upp med fyra juniorer i fjärdefemman. Christian Lindberg, Eddie Levin, Jaeden Martin och Tim Myllyvainio tillsammans med Victor Löfstedt gjorde ett riktigt piggt första byte och även fortsättningsvis. IKO tryckte på men blev lite för offensiva och Troja kontrade in 0-1 efter knappt fyra minuter. Både målskytten Jonathan Jonsson och assisten Tobias Törnkvist har ett förflutet i IKO. Men det gick bara en minut så var det kvitterat efter bra tryck från finnarna Ranta/Piispanen och ett hårt backskott från Martin Fehérváry. Mitt i perioden tog IKO även ledningen genom ett bra skott från distans av Ludvig Elvenes, assist Roope Ranta. Några minuter senare hade IKO ytterligare en puck i nät men den blev bortdömd p g a spark. Hemmalaget fortsatte dominera matchbilden och klarade av ett box play ganska enkelt. I slutet fick man flera chanser med ett power play, även spel 5 mot 3 i 40 sekunder. Man hade ett bra pucktempo men någon Troja-klubba kom emellan och 2-1 stod sig till paus. Skotten i första perioden hela 18-5 i hemmafavör.

Troja klarade det återstående av utvisningen men strax efter kom 3-1 lite retroaktivt. Målskytt Filiph Engsund, med sitt andra mål för säsongen, på en retur, assist Kalle Johansson. Troja tog sedan över och krigade hårt i anfallszonen för en reducering. Man kom av sig genom en utvisning och IKO kunde komma tillbaka. Utvisningen fixade junioren Eddie Levin när han höll på att åka sig fri men togs bryskt på blålinjen. Det blev inget mål i power play men inte så långt efter kom ändå 4-1 genom Manuel Ågren, hans andra mål för säsongen, assist Victor Löfstedt i en fin två mot etta där Ågren avslutade distinkt själv. Robin Söderqvist svarade för en fin soloprestation men kunde inte avsluta men fick i alla fall med sig en utvisning. Inget mål nu heller i power play dock. IKO fick avsluta perioden i box play. Skotten i andra perioden 10-7.

Troja öppnade bra i tredje perioden och i ett tidigt power play kom reducering till 4-2 genom Sebastian Benker. Troja fortsatte pressa och fick ytterligare ett power play, dock utan utdelning den gången. Efter 13 minuter satte så Manuel Ågren spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen. Det var ett riktigt snyggt mål med klapp-klapp-förarbete av Martin Fehérváry och senaste nyförvärvet Marcus Sylvegård som visade upp stor kreativitet. Sista sju minuterna spelades av utan större problem och IKO kunde inkassera tredje försäsongsvinsten på 7 matcher. Skotten i tredje perioden 10-11 och totalt 38-23. Närmast väntar Vimmerby borta på onsdag i genrepet inför seriepremiären mot MODO en vecka senare.

IK Oskarshamn - IF Troja-Ljungby 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
03.43 0-1 Jonathan Jonsson (Jesper Thörnberg, Tobias Törnkvist)
04.39 1-1 Martin Fehérváry (Roope Ranta, Arsi Piispanen)
10.06 2-1 Ludvig Elvenes (Roope Ranta)
22.14 3-1 Filiph Engsund (Karl Johansson)
30.54 4-1 Manuel Ågren (Victor Löfstedt)
43.59 4-2 Sebastian Benker (Daniel Karlsson), spel 5 mot 4
53.28 5-2 Manuel Ågren (Martin Fehérváry, Marcus Sylvegård)