• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Nytt Smålandsderby mot Troja

3 mars 2018 17:30

Två matcher av HockeyAllsvenskan återstår när Smålandskollegan Troja/Ljungby kommer på besök söndag eftermiddag. Så klart viktiga poäng på spel för båda lagen. IKO med ena benet i Slutspelsserien får en ny chans att säkra avancemanget med fem poäng ner till strecket och sex att spela om. För Troja handlar det om en tuff kamp för att slippa negativt kval. Matchens profil är #9 John Dahlström (bilden), som gjorde hattrick i 6-0-segern mot Södertälje nyligen. På onsdag spelas sista omgången i grundserien då IKO har en ny hemmamatch mot Leksand. Slutspelsserien inleds på lördag.


Förutsättningarna klarnar alltmer när vi närmar oss slutet av serien samtidigt som alternativen blir färre. För IKO räcker två poäng för att säkra slutspelsplatsen redan nu, alternativt att någon av MODO eller Södertälje förlorar. Bottenstriden är ännu tuffare med tre lag på samma poäng där Troja just nu ligger över strecket.

IKO hade fem raka segrar när det senast blev förlust borta mot Karlskoga. IKO är smått unika då man både gjort flest mål i serien och släppt in flest. Troja har tagit en del segrar senaste tiden, bl a 6-1 mot Leksand, men nu senast har det blivit tre raka förluster, i fredags 3-6 hemma mot Tingsryd. De inbördes mötena började med att IKO vann borta med 4-1 och därefter har Troja vunnit två gånger efter förlängning.

Näst sista omgången söndag eftermiddag; Björklöven-Västervik, Pantern-Tingsryd, MODO-Timrå, Södertälje-Almtuna, AIK-Vita Hästen och Karlskoga-Leksand, de två sistnämnda med lite senare matchstart. På onsdag spelas sista omgången då IKO tar emot Leksand som redan är klar tvåa i serien.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
- Vi fick en bra start mot Karlskoga men det är små marginaler och enkla misstag från oss gör att det står 2-0 på tavlan, inte direkt rättvist. Förutsättningarna inför andra perioden var att vi måste ikapp men vi får direkt ett mål emot oss i box play. Man ska inte säga att det var rullgardin ner för vi har fortfarande chanser. Men mot ett desperat lag som Karlskoga måste man få utdelning, annars blir det tufft att vända. I början av tredje får vi fast dom i en forecheck och lyckas göra 3-1 men sen är det dom där utvisningarna och Karlskoga gör ett mål i 5 mot 3. Där känns det lite som det "rinner av" killarna och det är fullt förståeligt. Vi får svårt att skapa något när dom är fem man som backar och spelar styrspel.

- Mot Troja har det varit lite annorlunda matcher. Dom har utvecklats mycket under säsongen men jag tycker fortfarande det är ett lag som vi ska kunna slå på hemmaplan.

- I vårt läge ska vi försöka se det här som något positivt. Troja spelar för sin överlevnad som klubb medan allt som vi gör resten av den här säsongen är bonus. Vi ska gå ut och ha kul och inleda vårt play off redan nu. Vi tänker så klart på poängen och vill ha så bra placering som möjligt och få med oss bonuspoäng.

- Vi tar beslut om Markus Persson imorgon då han testade att träna idag. Christian Lindberg spelar med J20 idag men kommer att vara med oss mot Troja.

Matchens profil är #9 John Dahlström som har gjort 8 poäng (5 mål) på 11 matcher sedan han kom till klubben i slutet av januari.

#9 John Dahlström