Stark J20-seger - hat trick av Filip Ljungdahl
Publicerad: 2019-11-02
Junior
IKO J20 tog till slut en stabil seger hemma mot Mariestad på lördagen. Man hämtade upp underläge två gånger och kunde sedan dra ifrån på slutet fram till 5-2. Filip Ljungdahl (bilden) gjorde hat trick med sina tre mål. Dessutom mål av Charlie Björklund och Isac Enmarker.

Det var över hundra personer på läktarna i Be-Ge Hockey Center den här lördagseftermiddagen. Dom fick se Mariestad ta kommandot med 0-1 redan efter en minuts spel. IKO kvitterade sex minuter senare genom Filip Ljungdahl men i andra perioden tog gästerna på nytt ledningen. Nu gick det bara två minuter till kvitteringen genom Isac Enmarker och innan periodpaus hade även Charlie Björklund gett IKO ledningen för första gången i matchen. I tredje perioden inom loppet av två och en halv minut punkterade Filip Ljungdahl matchen, först 4-2 i power play och sedan slutresultatet 5-2 med elva minuter kvar.

IKO är på fjärde plats på samma poäng som trean Halmstad. På lördag blir det ny hemmamatch, mot tabelltvåan Troja/Ljungby.

IK Oskarshamn - Mariestads BoIs HC 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
01.01 0-1 Nils Rydholm (Joakim Aronsson, Casper Leksell)
07.08 1-1 Filip Ljungdahl (Oscar Eckerberg)
27.35 1-2 Joakim Aronsson, spel 4 mot 5
29.33 2-2 Isac Enmarker (Johannes Lundberg)

33.21 3-2 Charlie Björklund (Olle Söderlund)
47.11 4-2 Filip Ljungdahl (Johannes Lundberg), spel 5 mot 4
49.40 5-2 Filip Ljungdahl (Casper Andersson Marin, Johannes Lundberg)