Ny sportchef klar för IK Oskarshamn

15 mars 2017 13:30

Rekryteringen av en ny sportchef har pågått sedan det i slutet av december blev klart att Roger Jönsson skulle lämna sitt uppdrag. Idag kan IK Oskarshamn presentera 35-årige Per Kenttä som ny sportchef i föreningen.


IK Oskarshamn klubbchef Martin Åkerberg, som lett rekryteringsprocessen tillsammans med en arbetsgrupp, är nöjd med rekryteringen av Kenttä.
– Vi är självklart jättenöjda med att få in en sådan här arbetsmyra i föreningen. Direkt när vi drog igång processen att hitta en ny sportchef var Per Kenttä ett namn som stack ut för oss. Han var såklart en av nycklarna till att Asplöven gick upp i Allsvenskan och sedan höll sig kvar trots ganska små medel. Vi ser en grym potential i Per och i samtalen om hur han vill forma det sportsliga är han och styrelsen helt eniga.

Det är just Asplöven han är förknippad med. Han inledde som pojklagsspelare i 9-årsåldern och sedan funnits med i föreningen på ledande positioner i många år, de senaste åren som sportchef, men ibland även parallellt som tränare. Att nu få dra flyttlasset 135 mil söderut till Oskarshamn ser han som en inspirerande utmaning.
– Det känns kul och inspirerande att komma till ett nytt lag och en ny stad. Ska man flytta kan man ju lika gärna göra det ordentligt, skämtar Kenttä.

– I Asplöven, som är en väldigt liten förening, fick man hjälpa till med lite av varje hela tiden och jag är inte rädd för att hugga in där det behövs. I Oskarshamn blir det nya förutsättningar och lite annorlunda sätt att jobba, men det ska bli spännande. Jag ser enorm potential i föreningen, fortsätter han.

I måndags stod det klart att Fredrik Söderström lämnar sitt uppdrag som huvudtränare. Högsta prioritet för den nye sportchefen blir att hitta en ersättare, och Kenttä är positiv om framtiden.
– Att både sportchef och två tränare slutar ser jag inte som något bekymmer. Det ger oss snarare stora möjligheter att forma ett nytt team. Vi har under en period förberett oss på att att det kunde bli såhär och känner oss väl förberedda.

Per Kenttä kommer flytta ner till Oskarshamn i april och avtalet gäller för de kommande tre säsongerna.