Hellström får nyckelroll på juniorsidan

5 april 2017 11:39

Det blir ett bekant ansikte som stärker upp IK Oskarshamns juniorledarsida till den kommande säsongen. Johan Hellström, med fyra säsonger i IKO under bältet sedan tidigare, blir ny J20-tränare och junioransvarig i klubben.


Johan Hellström kom till IK Oskarshamn säsongen 2011-2012 som J18-tränare och var den som tog upp klubbens J18-lag från division 1-serien till högsta nivå, J18 Elit. Totalt blev det fyra säsonger innan Hellström lämnade för nya utmaningar, men nu är han tillbaka igen.
– Det är kul att vara tillbaka. Jag hade fyra bra år i Oskarshamn och trivdes jäkligt bra i klubben och staden, säger Hellström.

Han lämnade Oskarshamn för en säsong som huvudtränare för Olofströms A-lag i division 2 innan han fick chansen i Tingsryds J18 Elit-lag. Två uppdrag som gett honom än mer erfarenhet, trots sin unga ålder.
– De har varit två lärorika säsonger, helt klart. Framförallt att få känna på seniorhockeyn ytterligare, något som gett mig mer erfarenhet i mitt ledarskap.

Nu är han åter i klubben och får en större roll än tidigare. Han blir nämligen huvudtränare för J20-laget och junioransvarig, som innefattar bland annat hockeygymnasiet.
– Jag har haft flera längre snack med Per Kenttä och fått en god känsla kring hur man vill utveckla juniorverksamheten. Klubben vill bli bättre på att lyfta upp och utbilda egna spelare, kort och gott. Det är givetvis en lång process, men det ska bli roligt att få vara med på tåget, avslutar göteborgaren.

Sportchef Per Kenttä kommenterar rekryteringen:
– Vi är väldigt glada över att Johan är tillbaka. Han lämnade ett tidigt intresse, han är ung och ambitiös och har ett driv som passar utmärkt för den här rollen. Han kan dessutom klubben och vet hur saker och ting funkar här sedan tidigare. En perfekt lösning för alla.

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Oskar Öberg, tidigare J20-tränare lämnar klubben. Under veckan har även Emil Ivansson, tidigare J18-tränare och junioransvarig, lämnat beskedet att han kommer att gå vidare för annat uppdrag efter att hans kontrakt går ut den 30 juni.