Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Streckstriden går vidare mot Södertälje

22 februari 2018 18:54

IK Oskarshamn är på sjätte plats med fem omgångar kvar av HockeyAllsvenskan. Tre raka segrar har medfört ett rejält lyft i tabellen och det finns även finare placeringar inom räckhåll. Scaniaderbyt mot Södertälje fredag kväll blir en intressant streckmatch där vinnande lag tar ett stadigare grepp om en plats i Slutspelsserien. Matchens profil är #62 Manuel Ågren som är riktigt spelsugen efter fem matchers avstängning.


Formkurvan för IK Oskarshamn pekar helt klart uppåt då man tagit tio poäng på de fem senasta matcherna och inte blivit utan poäng i någon. De tre senaste har dessutom slutat med seger. Södertälje har på samma period tagit nio poäng. Senast slog man streckkonkurrenten MODO med 2-0 och föll dessförinnan med samma siffror mot Timrå.

Det har varit jämna matcher mot Södertälje den här säsongen även om IKO fått med sig sex av nio poäng. SSK vann första mötet efter förlängning, IKO det andra på straffar och senast vann IKO borta med uddamålet under ordinarie tid. IKO har gjort nio mål på SSK fördelat på nio olika målskyttar, senast Björn Karlsson med matchvinnande målet i 2-3-segern borta i januari. Mikael Kuronen och Kalle Johansson gjorde övriga mål i den matchen.

"Special teams" kan bli avgörande i många matcher och i power play är det nästan jämnt mellan lagen, IKO har gjort 30 mål och SSK 29. I box play är Södetälje etta i ligan med fina 85 procent mot IKO:s 78. Statistiskt tar lagen ungefär lika många utvisningar men SSK dödar alltså sina lite bättre.

Södertälje har ligans skyttekung Thomas Valkvae-Olsen med 23 mål, tio mer än Manuel Ågren. Christopher Bengtsson är sexa i poängligan med 36 poäng (16 mål) jämfört med Marcus Björk som är 19:e med 32 poäng (13 mål). George Sörensen är tvåa i målvaktsligan och ändå tog SSK in Henrik Lundberg från Karlskrona som stått en match hittills. Båda ligger på strax över 92 i räddningsprocent. Christoffer Rifalk, som nu stått fem matcher i IKO, ligger strax under 92.

Matchens profil #62 Manuel Ågren finns i en videointervju längre ner i artikeln.

MODO-Vita Hästen (1-0) inledde omgång 48 redan den 11 februari. Övriga matcher fredag är Karlskoga-AIK, Troja/Ljungby-Pantern, Björklöven-Almtuna och lördag Leksand-Tingsryd och Västervik-Timrå. Södertälje är två poäng efter IKO men med bättre målskillnad. Vita Hästen (3 poäng efter) och MODO (4) får alltså se på när fredagens poäng fördelas och kan kanske få se play off-tåget rulla iväg om resultaten går emot när det bara återstår fyra omgångar efter denna. Det är superjämnt i tabellen kring den åtråvärda åttondeplatsen som är den sista som leder till fortsatt spel i Slutspelsserien efter 7 mars. Med fem matcher kvar för de flesta lag skiljer det fem poäng mellan placering 5 och 10. Även lagen 11-14 kan teoretiskt nå åttondeplatsen men inte speciellt troligt. Dock ska ett antal "sexpoängsmatcher" spelas så mycket kan ännu hända i tabellen.

Återstående schema för lagen kring Slutspelsstrecket:
5. Almtuna 72 poäng: Björklöven (b), Troja/Ljungby (h), MODO (b), Södertälje (b), Vita Hästen (h)
6. Oskarshamn 71 poäng; Södertälje (h), Västervik (h), Karlskoga (b), Troja/Ljungby (h), Leksand (h)
7. Björklöven 70 poäng; Almtuna (h), Tingsryd (b), AIK (h), Västervik (h), Timrå (b)
8. Södertälje 69 poäng; Oskarshamn (b), Vita Hästen (h), Västervik (b), Almtuna (h), Pantern (h)
9. Vita Hästen 68 poäng; Södertälje (b), Pantern (h), AIK (b), Almtuna (b)
10. MODO 67 poäng; Pantern (b), Almtuna (h), Timrå (h), Tingsryd (b)

#62 Manuel Ågren presenteras av:

**[Länk till IKO:s spelschema med resultat

](http://www.ikoskarshamn.se/a-laget/spelschema-2017-2018)Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan **

Videointervjuer med Manuel Ågren och Jens Gustafsson inför matchen: