Ytterligare en Johansson stärker laget

12 juni 2017 10:00

IK Oskarshamns forwardsida för den kommande säsongen ser allt mer komplett ut. Under måndagsmorgonen blev det klart med ännu en Johansson - Niklas Johansson, senast i Tingsryds AIF.


Niklas Johansson, 31 år och född i Piteå, blir den för nu sista pusselbiten in på forwardsidan inför säsongen. Närmast kommer han från Tingsryds AIF där han varit en varit en viktig centerkugge och haft en nyckelroll bland annat i powerplay.
– Det känns jättespännande att få komma till Oskarshamn, det blir en intressant utmaning och en bra nytändning för mig i karriären. Jag har fått ett väldigt bra intryck av både Kenttä, Hellkvist och deras syn på nybygget, säger Niklas Johansson.

Sportchef Per Kenttä har länge sökt efter en ledande center och känner sig väldigt nöjd och säker på sin senaste värvning, som är noterad för drygt 400 HockeyAllsvenska matcher med kval och slutspel inräknat.
– Vi har sökt efter en kreativ och offensivt skicklig center och när Niklas namn dök upp så kändes det som jackpott. Med Niklas vet vi precis vad får och kan förvänta oss. En typisk spelfördelare, med bra passningar och fin blick. Han kommer även tillföra en hel del rutin, säger sportchefen.

Även Johansson själv hoppas kunna bidra med just det som Per Kenttä ser och söker hos honom; offensiv, hårt jobb och powerplayspets.
– Det är väl främst det jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt med och just spelsinnet och passningsspelet är väl det jag försökt använda hela karriären. Nu när man börjar bli äldre så blir också naturligt att man tar lite mer ledarroll med att driva på och pusha de yngre.

Niklas hoppas även på att publiken och supportrarna ska fortsätter att göra liv ifrån sig i Be-Ge Hockey Center.
– Det har alltid varit kul att komma till Oskarshamn som motståndare genom åren med bra tryck på läktaren. Men det ska bli skönt att få supportrarna med sig nu, avslutar han med ett skratt.

Niklas Johansson ansluter omgående till lagets träningar och finns initialt med den här veckan innan han kommer ordna med flytt. Kontraktet är skrivet på ett år.

Följ lagbygget 2017/2018 >>