IKO möter tabellfyran Pantern i Malmö

4 februari 2018 14:45

Enda matchen i HockeyAllsvenskan på måndag är Pantern mot IKO i Malmö isstadion. Fyran mot åttan i tabellen. Båda lagen kommer från tre raka förluster och det återstår att se vem som bryter sin förlustrad. IKO tog ett stort steg i rätt riktning prestationsmässigt i den knappa förslusten mot Vita Hästen senast. Filiph Engsund (bilden) gjorde ett av målen i 6-2-segern hemma mot Pantern.


Kvarterslaget Pantern från Malmö har varit ett topplag hela säsongen trots att man titt som tätt släpper spelare till SHL. Senast gick Olle Liss till Rögle och gjorde succé direkt. IKO-bekantingen Tobias Ekberg gick till Malmö Redhawks vid nyår och så vidare. Nu har man dock förlorat de tre senaste matcherna (Almtuna, AIK och Timrå) men är ändå kvar på fjärde plats. Sebastian Strandberg är bäste poängplockare med 31 poäng (14 mål). I power play skiljer det en procent till IKO:s fördel. I box play är Panern sist i ligan men det skiljer bara en procent där också. I fråga om publiksiffror på hemmaplan skiljer det desto mer 2357 för IKO och 648 för Pantern.

IKO hade en tung Norrlandstripp och kom hem med noll poäng. Mot Vita Hästen senast var det en prestationsmässigt mycket bättre insats även om det inte räckte till poäng. IKO är på åttonde plats med samma poäng som sjuan MODO och med en poäng ner till nian Södertälje. Marcus Björk leder interna poängligan med 28 poäng (13 mål) följd av Niklas Johansson på 26 (8 mål).

I inbördes möten har Pantern ett övertag via uddamålsseger hemma och 8-0 i Oskarshamn före jul. IKO vann första hemmamatchen i omgång 3 med klara 6-2 efter underläge 0-2.

Manuel Ågren är avstängd fyra matcher till och dessutom är det frågetecken för Joakim Hagelin som får behandling och kanske kan spela. Annars tas hans forwardsplats av junioren Tobias Fridh. Victor Löfstedt är tillbaka efter skada och sjukdom som gjort att han missat tre matcher.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
</span>- Det är stora steg framåt i tävlingsinstinkt och viljan att vinna varje situation i matchen mot Vita Hästen jämfört med Norrlandstrippen. Det är ett glädjebesked att se hur laget uppträder nu. Det är så vi måste spela just nu och vara ödmjuka och titta på det material vi har. Vi måste tävla så hårt för vi kan inte lira bort några lag. Det är bara att inse att dom spelarna vi hade finns inte kvar och då måste vi spela så här. Det är så vi spelat i de matcher vi tagit poäng i efter jul. Det hårda jobbet och tävlingsinstinkten måste finnas där. Sen kan man förlora ändå men över tid ökar chansen att ta poäng.

- De båda storsegrar som vi och Pantern tagit har sett ungefär likadana ut där man gör mål på sina chanser och det rinner iväg. Jag förväntar mig att dom kommer köra hårt från start och ha mycket puckinnehav. Planen är att vi ska vara väldigt ödmjuka i det och jobba oss in. Pantern har precis som vi tre raka torsk och har tappat lite folk till SHL. Men dom är ett väl fungerande kollektiv som jobbar hårt.

Tionde omgången från slutet spelas måndag till onsdag. Tisdag; Vita Hästen-Västervik, onsdag; Troja/Ljungby-Leksand, Karlskoga-MODO, Almtuna-Timrå, Tingsryd-AIK och Södertälje-Björklöven. Den här veckan får IKO lite längre vila än konkurrenterna och möter Almtuna hemma på lördag eftermiddag.

**[Länk till IKO:s spelschema med resultat

](http://www.ikoskarshamn.se/a-laget/spelschema-2017-2018)Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan**