Seger i genrepet för J18

11 september 2017 22:02

IKO J18 genrepade hemma mot Tingsryd i söndags och vann med 3-1. Till helgen börjar juniorlagen seriespelet, J20 på lördag borta mot Vita Hästen och J18 borta mot Rögle nästa torsdag. Hemmapremiären mot Frölunda är uppskjuten på grund av sargbytet i Be-Ge Hockey Center. Målvakten Hugo Engsund (bilden) räddade 31 skott.


Vikarierande J18-coach Johan Hellström summerar matchen:

- Tuff match visste vi på förhand. TAIF är ett lag som krigar och inte viker sig. Första perioden tar vi kommandot och spelet med puck är något jag är riktigt nöjd med. Tycker vi går ner oss lite i andra och tredje perioden. Blir mycket fokus på försvarsspelet. 2-1 ledning när TAIF plockar målvakten och trycker ner oss, men i detta läget bröstar vi upp och spelar smart. Slutresultatet skrivs till 3-1.

- Finns en del att jobba med inför premiären såklart, men mycket positivt tar vi med oss. Framförallt boxplay tycker jag är en vinnande faktor idag. Nu har juniorlagen spelat klart sina träningsmatcher. En del punkter behöver vi lyfta oss på, men absolut har vi haft en intressant inledning. Tycker vi spelar en positiv och utvecklande hockey nu, det syns på killarna att dom gillar den. Dagens målskyttar: Olle Söderlund, Dennis Ohlsson och Eric Karlsson. IKO vann skotten med 37-32.

- Nu väntar några ispass, sedan släpps pucken och jakten på poäng kan inledas. J20 drar igång på lördag med match borta mot Vita Hästen och J18 börjar med bortamatch mot Rögle på torsdag.