IKO åker till serieledarna

20 februari 2018 14:38

IK Oskarshamn har hittat rätt igen och med två raka segrar i ryggen ska man nu ta sig till Medelpad för att möta serieledande Timrå onsdag kväll. Med återerövrat självförtroende blev det förra veckan två trepoängare med uddamålet, borta mot Tingsryd och i lördags hemma (i bortatröjor) i en riktigt bra match mot serietvåan AIK. Manuel Ågren (bilden) var en av målskyttarna senast i Timrå och är nu tillbaka och spelsugen efter avstängning.


IKO har tagit en poäng mot Timrå den här säsongen. Den kom i förra bortamatchen sedan Timrå kvitterat sent och avgjort i Sudden. I första hemmamatchen blev det 1-2 sedan Tom Hedberg reducerat i spel 6 mot 5. Hemmamatchen i början av januari slutade 3-4 efter att IKO haft ledningen med 3-1 mitt i matchen. Det fjärde mötet kommer att spelas inför storpublik i NHK Arena då det är gratismatch.

Timrås Jonathan Dahlén dominerar stort i lagets poängproduktion, med 39 poäng (21 mål) är han trea i ligan. Erik Karlsson är närmaste lagkamrat med 27 poäng (8 mål). IKO:s topp är Marcus Björk med 32 (13 mål) och Niklas Johansson 28 (8 mål), Johansson som är avstängd två matcher ytterligare.

Backarna Martin Fehervary, Marcus Björk och Kalle Johansson spelar mest i IKO, mellan 20 och 21 minuter per match. Mikael Kuronen spelar mest av forwards, strax över 19 minuter i snitt på sina 13 matcher. Timrås back Hampus Larsson spelar över 23 minuter, näst mest i serien, och Jonathan Dahlén 18 med ovan nämnda poängutdelning. Didrik Strömberg har +18 i plus/minusstatistiken, sjua i ligan, medan Victor Löfstedt är bäst i IKO med +11.

I IKO är det fem spelare som spelat samtliga 46 matcher; Filiph Engsund, Marcus Björk, Kalle Johansson, Arsi Piispanen och Ludvig Elvenes. I Timrå är det sju spelare som spelat alla matcher.

Oscar Josefsson och Jens Gustafsson är sjuka och Niklas Johansson är avstängd. I övrigt är det ordinarie trupp och man får nu tillbaka i princip en hel kedja jämfört med matchen mot AIK. Manuel Ågren är tillbaka efter avstängning, Markus Persson efter sjukdom och dessutom Marcus Sylvegård tillbaka efter SHL-spel med Malmö.

Resan norröver inleddes efter tisdagens träning och efter matchen blir det buss hem genom onsdagsnatten för att anlända till Oskarshamn torsdag morgon och då får man med sen eftermiddagsträning börja uppladdningen inför nästa hemmamatch mot Södertälje fredag kväll.

IK Oskarshamns huvudtränare Björn Hellkvist:
</span>- Det är kul och inspirerande att möta Timrå, det brukar bli jämna, välspelade och bra matcher. Tyvärr har vi givit bort segern ett par gånger genom enkla misstag. Vi har en bra trend nu och har spelat bra egentligen hela 2018 bortsett från Norrlandstrippen. Vi hade en riktigt tung period under JVM, annars har vi haft ett ganska stabilt spel under hela säsongen.

- Vi måste som vanligt hålla oss till vår plan och den kommer vi att gå igenom på video matchdagen. Vi vill att killarna håller sig till det och ser det som riktlinjer eller vägledning och sen är kampen väldigt viktig.

- Jens Gustafsson är sjuk så vi har hämtat upp Nizze Landén i Norrköping. I laget saknar vi Oscar Josefsson och Niklas Johansson men får i gengäld tillbaka Manuel Ågren, Markus Persson och Marcus Sylvegård, vilket är mycket positivt.

Södertälje-MODO (2-0) inledde omgång 47 redan på måndagen, en synnerligen viktig match för IKO och MODO är nu två poäng efter i tabellen med två matcher mer spelade. Övriga onsdagsmatcher är Tingsryd-Karlskoga, Almtuna-Leksand, AIK-Västervik, Vita Hästen-Troja/Ljungby och Pantern-Björklöven. Fredagsmatchen mot SSK är femte matchen från slutet och IKO har fyra av dessa på hemmaplan. Återstående program är Västervik hemma, Karlskoga borta och avslutningsvis två hemmamatcher mot Troja/Ljungby 4 mars och Leksand den 7:e. De fem sista omgångarna spelas på 13 dagar.

**[Länk till IKO:s spelschema med resultat

](http://www.ikoskarshamn.se/a-laget/spelschema-2017-2018)Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan**