Ytterligare en juniorlandslagsman stärker IK Oskarshamn

7 september 2017 15:10

Att sportchef Per Kenttä har letat efter en forward har inte varit någon större hemlighet. Under torsdagen blev det klart med en förstärkning i 18-årige juniorlandslagsmannen Marcus Sylvegård som ansluter på lån från SHL-klubben Malmö Redhawks.


IK Oskarshamn har sedan i augusti letat efter en extra forwardsförstärkning till laget. Sedan det blev klart att Malte Sjögren även lämnar har behovet blivit ännu lite större. Nu står klart att man lånar in en forward - Marcus Sylvegård, 18, ansluter från SHL-laget Malmö Redhawks.
– Vi har sökt efter en forward och är nöjda med den här lösningen tills vidare. Marcus är en offensivt skicklig forward, rightare, som krigar hårt över hela isen. Han är stark längs sargerna, har en fin blick för spelet och har kompetens för att ta de allra flesta offensiva rollerna i vårt lag, säger sportchef Per Kenttä.

Marcus är yngre bror till Emil Sylvegård som spelade i IK Oskarshamn säsongen 2013-1014 och son till Malmö-sportchefen Patrik. Han hade under fjolårssäongen en nyckelroll i Malmös J20 SuperElit-lag med 28 poäng på 36 matcher, fick 14 matcher i SHL med A-laget och hade tre framgångsrika matcher med IK Pantern där han noterades för två mål och en assist. Han besitter även meriter från såväl U16-, U17- och U18-landslaget och fanns så sent som i våras med i Sveriges U18VM-trupp.
– Det är absolut en topptalang i Sverige. Han visade redan i Pantern förra säsongen att han är redo för att ta större roller i seniorhockeyn och vi tror att där finns en hel del att hämta.

Marcus Sylvegård anländer till Oskarshamn redan under kvällen. Han finns sedan tillgänglig både för träning samt träningenmatchen mot Troja-Ljungby under fredagen.