En poäng mot Djurgården men nära tre!
Publicerad: 2019-10-26
HERR
IK Oskarshamn gjorde en riktigt bra bortamatch mot Djurgården och var nära att få med sig alla tre poängen hem från Hovet. IKO gjorde en stark andra period och hade ledningen med 2-1 ända till det var två och en halv minut kvar av ordinarie tid. Då kvitterade Djurgården och tog sedan hand om bonuspoängen bara 26 sekunder in i förlängningen. IKO:s mål gjordes av Johannes Salmonsson och Nichlas Torp (bilden) med sina första två poäng i IKO-tröjan.

IKO fick spela power play redan efter en halvminut men fick ingen utdelning. Hemmalaget tog sedan över initiativet och fick utdelning efter sex minuter genom IKO-bekantingen Linus Hultström med ett hårt skott längs isen precis intill Fredrik Pettersson-Wentzels bortre stolpe. Djurgården hade bud på fler mål men IKO jobbade sig in i matchen och avslutade perioden bra med några lite längre anfall. Bland annat var Tyler Kelleher igenom men togs hårt på gränsen till utvisning. IKO hade ytterligare ett pp i perioden som var lite bättre än det första. Skotten i första perioden klart till hemmalaget, 10-4.

IKO kom ut starkt i andra perioden och tryckte på bra mot Niklas Svedberg i hemmakassen. Det gav utdelning efter tre minuter när Johannes Salmonsson, med sitt tredje mål, kvitterade med en fin lyftning efter en retur, assist Netterberg och Torp, med sin första poäng i IKO. Gästerna fortsatte ha kommandot och Djurgården tvingades ta time out efter knappt nio minuter och den kräsna hemmapubliken var inte nöjda med sitt lags prestation så långt. Och det blev inte bättre efter time outen utan IKO tog för sig mer och mer. Man skapade mycket och sköt mycket skott, mer än på länge, och det gav resultat. Med dryga minuten kvar av perioden kom även ledningsmålet genom Nichlas Torp med även sitt första mål. IKO var i anfall genom Reichenberg och Salmonsson och efter en räddning från Svedberg kom pucken ut till Torp som fick gott om tid att sikta. Skotten i andra perioden med stort bortaövertag, 7-15.

Djurgården inledde kvitteringsjakten men IKO försvarade sig bra och fick även chansen att punktera matchen i ett power play efter åtta minuter. Sedan följde två box play ganska tätt där IKO försvarade sig heroiskt. Men bara halvminuten efter man blivit fulltaliga sköt Djurgården först i ribban och returen som kom ut dundrade Olle Alsing in till kvittering 2-2, klockan på 17.28. Ställningen stod sig till full tid och förlängningen blev riktigt kort, bara 26 sekunder. Mattias Guter fixade bonuspoängen till Djurgården efter ett par chanser även strax innan. Skotten i tredje perioden 16-9, i Sudden 1-0 och totalt 34-28. Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde en mycket bra match och som reservmålvakt agerade Samuel Ward inlånad från Västervik i Tex Williamssons frånvaro.

Övriga tidiga lördagsmatcher i omgång 14 var Brynäs-Leksand 3-2 str, Frölunda-Skellefteå 5-1, samt kvällsmatcherna Färjestad-HV71 3-2, Luleå-Malmö 3-0, Rögle-Örebro 2-3 och Växjö-Linköping 6-2. IKO är kvar på tionde plats och Brynäs, som man möter hemma på torsdag, kom lite närmare. På lördag har IKO HV71 borta precis innan landslagsuppehållet. Nästa gång IKO möter Djurgården blir den 4 januari i Be-Ge Hockey Center.

Djurgården Hockey - IK Oskarshamn 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)
06.24 1-0 Linus Hultström (Sebastian Strandberg, Patrik Berglund)
23.19 1-1 Johannes Salmonsson (Pontus Netterberg, Nichlas Torp)
38.49 1-2 Nichlas Torp (Alexander Reichenberg, Johannes Salmonsson)
57.28 2-2 Olle Alsing
60.26 3-2 Mattias Guter (Patrik Berglund, Marcus Högström)
Skott: 34-28 (10-4, 7-15, 16-9, 1-0)
Utvisningar: Djurgården 4x2, IKO 3x2
Domare: Mikael Andersson, Johan Magnusson
Publik: 6127

Highlights från matchen på Playsidan >>

Video från presskonferensen med tränarna Robert Ohlsson och Håkan Åhlund efter matchen >>