• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Västervik effektivast i derbyt

16 februari 2019 20:40
HERR

IKO blev nollade av målvakten Emil Kruse (bilden) i derbyt mot Västervik men gjorde trots allt en bra match. Västervik var effektiva i sina omställningar och straffade IKO där två gånger. Sista målet kom i tom kasse med 13 sekunder kvar. IKO får nu ladda om för bortamatch mot MODO på onsdag.


Det var bra tempo från start och bra tryck från de välfyllda läktarna. Båda lagen skapade flera målchanser men det var hemmalaget som tryckte på mest. Västervik var farliga i kontringarna och i en sådan när ett IKO-skott träffat en VIK-spelare och ställt backarna, räddade Adam Åhman stort två gånger men Philip Rondahl fick en tredje chans och satte ledningsmålet efter fem minuter. IKO skakade av sig motgången och fortsatte skapa långa anfall och fick igång sitt vanliga spel. Man fick ett power play men drog på sig en utvisning själva strax efter och i spel fyra mot fyra skapades också en del. Det var ganska mycket fysiskt spel och John Dahlström tacklade omkull två VIK-are i samma tackling! Filiph Engsunds kontraktsförlängning presenterades på mediakuben och han satte omgående igång starkt anfallsspel med mycket finess. Samtidigt som IKO förde spelet slarvade man ibland på blålinjen och Adam Åhman fick rädda frilägen. Totalt sett en jämn period med litet övertag i skott för IKO, 14-11.

Andra perioden blev inte lika intensiv som den första. IKO fick inte igång lika bra spel och Västervik försvarade sig bra. IKO hade ett dåligt power play efter åtta minuter men en bra chans efter fin uppåkning av Engström och kalaspassning till Sointu men Emil Kruse kanonräddade. IKO hade mest puckinnehav och i kraft av ytterligare ett power play ökade chansen ytterligare men fortfarande ingen utdelning. Västerviks kontringar var giftiga och Åhman fick göra någa riktigt svettiga räddningar och hålla kvar IKO i matchen. Skotten i andra 12-13.

IKO gjorde mycket rätt i tredje perioden i jakten på kvittering. Men man hade lite otur med studsarna och skotten gick inte igenom samtidigt som Emil Kruse tog resten. 0-2 kom också i en omställning efter åtta minuter. Målskytt Ken Jäger som kanske gladdes lite extra eftersom han inte fick en plats i IKO tidigare under säsongen. Klockan tickade på och IKO klarade av ett box play utan problem och kunde ta ut målvakten med mer än två minuter kvar. Man hade ett par riktigt bra lägen nära mål, men återigen försvarade sig Västervik bra. Efter ett par icing från gästerna åkte snabbskrinnaren Alexander Lindqvist-Hansen ikapp en lång puck på väg mot samma öde och slog in 0-3 i den tomma buren. Skotten i tredje perioden 10-7 och totalt 36-31.

Matchens lirare blev Västerviks målvakt Emil Kruse och Filiph Engsund med två nya år i IKO samt hemmalagets slitvarg Adam Åhman.

Omgångens resultat, fredag AIK-Leksand 3-2 str, Björklöven-Tingsryd 6-1, Pantern-Karlskoga 3-2 ot, Vita Hästen-Västerås 3-0 och lördag Södertälje-MODO 1-5, Almtuna-Karlskrona 2-5. Västervik närmar sig slutspel och har nu bara två poäng upp till Södertälje. IKO har fortsatt tre poäng upp till AIK och tolv ner till trean Leksand med sex matcher kvar.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Det är så klart surt att förlora i ett derby men jag tycker vi gör en bra match sett till prestation och det vi pratat om. Vi kommer ur egen zon mycket bättre än de tidigare matcherna. Vi skapar också ganska mycket men Västervik försvarar sig bra. Det finns mycket bra vi tar med oss från den här matchen och nu får vi ladda för två matcher nästa vecka med MODO borta på onsdag till att börja med.

IK Oskarshamn - Västerviks IK 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
05.21 0-1 Philip Rondahl (Kellen Jones, Darren Nowick)
48.03 0-2 Ken Jäger
59.47 0-3 Alexander Lindqvist-Hansen (Jacob Bjerselius), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 36-31 (14-11, 12-13, 10-7)
Utvisningar: IKO 2x2, VIK 3x2, 1x10
Domare: Richard Magnusson
Publik: 3172

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras söndag kl 07.00)