• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Sportchefen bryter kontraktet i förtid

18 december 2018 10:14
HERR

Efter den här säsongen är Per Kenttä inte längre sportchef i IK Oskarshamn. En klausul i kontraktet har möjliggjort att Kenttä kunnat avsluta det befintliga avtalet den 31 mars 2019 – en klausul som har nyttjats.


Per Kenttä slutar som sportchef i IK Oskarshamn efter innevarande säsong. Han väljer att nyttja en klausul i sitt kontrakt som gör att det befintliga avtalet avslutas den 31 mars 2019. Anledningen till beslutet är Per Kenttäs familjesituation.

– Det har varit ett oerhört tufft beslut. Jag trivs väldigt bra i både Oskarshamn och i föreningen, alla har välkomnat och tagit hand om mig på ett sätt som är långt över vad jag ens kunnat önska. Men det är inte hållbart i längden att ha familjen 135 mil härifrån, säger han.

IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg beklagar Kenttäs besked men menar att kontinuiteten och det fortsatta arbetet i föreningen inte kommer att avstanna.

– Det råder inget större tvivel om att Per har gjort ett mycket bra jobb hos oss och hans beslut är av den anledningen såklart tråkigt. Vi har fört en dialog med Per om hans framtid under stora delar av hösten, men hans beslut både förstår och respekterar vi. Jag tycker att vi har en bra grund att stå på med fyra kontrakterade tränare för A-laget över nästa säsong.

Rekryteringen av en ny sportchef kommer nu att ta fart och bygget av nästa års trupp finns det redan en plan för.

– Per kommer att fortsätta i sin roll kontraktstiden ut och vi har fullt förtroende för att han, tillsammans med tränarna, kommer göra allt för att vi ska fortsätta på den inslagna vägen inom ramen för innevarande säsong. Tränarduon är delaktig när det gäller formandet av kommande säsongs trupp, avslutar Åkerberg.