Dubbelt IKO i ny juniorlandslagsuttagning
Publicerad: 2018-08-07
HERR
Målvakten Adam Åhman har redan fått chansen i juniorlandslaget . Nu är det även Filip Sveningssons och Anton Björkmans tur. IKO-duon är uttagna till Juniorkronornas fyrnationsturnering i Örnsköldsvik i slutet av augusti.

Forwarden Filip Sveningsson och backen Anton Björkman är nya spelare i årets IK Oskarshamn. Träningsmatchandet har ännu inte satt igång, men duon är redan uttagna för sina första landslagsuppdrag den här säsongen och kommer att representera Sverige i Örnsköldsvik den 20-26 augusti. För motståndet står Tjeckien, Ryssland och Finland.

19-årige Sveningsson har flertalet landslagserfarenheter sedan tidigare och representerat Sverige på såväl U16-, U17-, U18- som U19-nivå. Totalt har det blivit 26 landslamper. Nu är han med en ny landslagsuttagning och kan få göra landskamp 27, 28 och 29.

Anton Björkman, också 19 år, har även han representerat Sverige vid flertalet tillfällen på U16-, U17, och U18-nivå i totalt 36 landskamper. För nye IKO-backen kan det alltså nu bli aktuellt att skriva till både 37:e, 38:e och 39:e landskampen.

Totalt i truppen finns åtta spelare från HockeyAllsvenskan med. IK Oskarshamn står alltså för två av dessa åtta spelare. Föreningen önskar de båda herrarna ett stort lycka till.

IK Oskarshamn Viktor Ekström