"Jag jobbar på mer muskler"

12 juli 2018 15:42
HERR

Filip Sveningsson, juniorlandslagsman som fyllde 19 år förra veckan, är ny från HV 71 inför den här säsongen. Han växte upp och spelade pojklagshockey i Gislaved innan han kom till HV:s juniororganisation. Filip ger oss här sin sommaruppdatering.


SÄKRA DIN PLATS TILL SÄSONGEN – BOKA SÄSONGSKORT!

Hur har sommaren varit så här långt?
– Jodå, den har varit bra, har kört merparten av min sommarträning med HV eftersom jag hade en del kvar i skolan som man var tvungen att lösa. Men sedan blev det ju även en studentvecka för min del också till sist, som man sent kommer glömma.

Vad hittar du helst på under semestern?
– De senaste åren har det väl blivit att man mestadels är hemma och tar igen förlorad tid med familj och vänner, sedan blir det väl även någon roligare utflykt här och där. Har faktiskt ingen riktig hobby vid sidan av hockeyn, tänkte ta tag i golfandet ett tag men insåg väl innan jag ens hade börjat kika på golfbag att man varken har psyket eller tålamodet till det. Hade troligtvis gått en klubba eller två varje gång man varit ute på banan.

Har du något smultronställe du alltid försöker besöka under sommaren?
– Jadu...Finns det något bättre smultronställe än Gislaved? Haha, skämt och skidor. Men nej det skulle jag väl inte säga att jag har direkt, får bli en funderare tills vidare.

Vilken är din bästa semesterresa?
– Är mer den typen som föredrar sightseeing än sol och bad så man får se nya platser och olika ting. Så jag får nog säga att resan till Tyskland och Österrike där jag och familjen besökte några koncentrationsläger är nog den bästa resan jag gjort! Fast sen har väl varje resa sina ljusglimtar.

Hur går det med träningen?
– Jo men den har gått bra tycker jag, Hoppas bara att man lagt på sig något gram mer muskler än förra säsongen haha. Nä men som sagt den har gått bra och nu vill man bara snöra på sig grillorna och slänga löparskorna åt sidan några månader.

Återsamling den 30 juli, vad ser du mest fram emot?
– Givetvis att få träffa alla grabbarna i laget men även människorna i och runt IKO så det ska bli oerhört kul!

Vem av dina lagkamrater tycker du ser mest spännande ut inför säsongen och varför?
– Har inte träffat allihopa ännu men jag tror att Victor Öhman blir spännande faktiskt. Hört lite viskningar här och där om att han jobbat ruskigt hårt på ”kräkcykeln” i sommar och sen även att han ska bli pappa, vilket antingen kommer ta kål på honom eller bli tändvätska haha.