IKO fällde Hästen på straffar

1 september 2017 17:50

IKO tog försäsongens andra seger genom straffvinst i Silvestone Cup i Ljungby mot Vita Hästen med 2-1. IKO vann skotten klart men Hästen jobbade sig ikapp och kvitterade mitt i tredje perioden. Lucas Elvenes (bilden) gav IKO ledningen tidigt i andra perioden. Wictor Ragnewall räddade en straff och Victor Löfstedt avgjorde sedan matchen med sitt straffmål i krysset.


Matchen mellan IKO och Vita Hästen i Ljungby Arena började tidigt på fredagseftermiddagen. IKO var det spelförande laget och vann skotten i första perioden med hela 15-3 men målmässigt stod det 0-0. IKO spelade bra men var ineffektiva framåt.

Tidigt i andra perioden fick man dock utdelning när Martin Fehérváry gjorde en fin uppåkning och gav Lucas Elvenes öppet mål efter en retur, 1-0. Skotten fortsatt i klar IKO-favör, 12-5.

Tidigt i tredje perioden fick Hästen ett friläge men Wictor Ragnewall gjorde en fin räddning. Hästen tog över mer och mer och i mitten av perioden kom kvitteringen, 1-1 genom backen Daniel Josefsson. Strax efter kvitteringen fick IKO spela power play men lyckades inte återta ledningen. Med knappa minuten kvar var Hästen mycket nära att ta ledningen men oavgjort stod sig tiden ut och därefter väntade förlängning i spel 3 mot 3. Skotten i tredje 11-14.

Två minuter in i Sudden drabbades IKO av en utvisning men klarade av spel 3 mot 4 i två minuter. Förlängningen slutade mållös och matchen gick till straffar och där tillämpades sudden-straffar direkt. Wictor Ragnewall räddade den första straffen och därefter klev Victor Löfstedt in och avgjorde matchen med ett skott i krysset och förde IKO till final.

Till matchens lirare i IKO utsågs Martin Fehérváry.

IKO är därmed klara för final i Silverstone Cup lördag kl 17.00, då man möter Tingsryd.

- Skönt med straffseger, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson. Jag tycker det blev rättvist till slut. Spelar vi så här är det stor sannolikhet att vi vinner fler matcher än vi förlorar. Det är lite ineffektivt men precisionen kommer så småningom. Vi spelar bra i alla fall i 52 minuter och har ett spelmässigt övertag, så vi kan vara ganska nöjda även om dom får in en kvittering som styrs in på en skridsko. Bakåt är vi starka och Wictor Ragnewall spelar stabilt i målet. Det ska bli roligt att spela final och nu får vi scouta dom andra lagen vid matchen ikväll. **Länk till Troja-TV med tränarintervjuer

IK Oskarshamn - HC Vita Hästen 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)**

1-0 Lucas Elvenes (Martin Fehérváry)
49.18 1-1 Daniel Josefsson
65.00 2-1 Victor Löfstedt (avgörande straff)

Skott: (15-3, 12-5, 11-14)

Domare: Filip Sandstedt

Länk till spelschema och resultat träningsmatcher

Wictor Ragnewall räddade första straffen....


... och Victor Löfstedt avgjorde med sitt straffmål.