Team 03 tog andraplatsen i Prag

15 april 2018 17:05
UNGDOM

IKO Team 03 slutade tvåa i U15-cupen i Prag i Tjeckien i helgen. Man var obesegrade i gruppspelet och vann semifinalen klart men i finalen blev de tjeckiska motståndarna för svåra. Finalen slutade 5-2.


IKO Team 03 tog sig obesegrade genom gruppspelet. Det började med 9-1 mot finska EPS Espoo, vidare 4-2 mot tjeckiska BK Mlada Boleslav och 8-1 mot Herning från Danmark. I lördagskvällens semifinal blev det klara 7-0 mot schweiziska HC Tramelan. I söndagens final ställdes man mot hittills svåraste motståndaren BK Mlada Boleslav. Tjeckerna fick revansch i finalen och vann med 5-2 och IKO slutade därmed tvåa i cupen.

Ludwig Stjernberg var IKO:s bäste poänggörare med 11 poäng (5 mål). William Håkansson utsågs till turneringens bäste målvakt.

Per Stjernberg, lagledare IKO Team 03:
- Finalen på söndagen mot Mlada Boleslav från Tjeckien blir en riktigt ful match där Boleslav går ut och helt oprovocerat proppar en av våra spelare två gånger så vår spelare får bryta matchen p g a misstänkt hjärnskakning. Det var 4 domare i finalen men ändå tappar domarna matchen. Därefter blir matchen otroligt stökig med mycket utvisningar där vi förlorar finalen med 5-2.

- Vi kämpar, har energin och är på gång efter vår reducering till 3-2 men i vår iver att göra 3-3 gör Mlada Boleslav både 4-2 och 5-2 istället. Det är ett riktigt bra lag vi förlorar finalen mot men vi drar på oss för mycket utvisningar och får spela för mycket i boxplay. Vi var nog inte riktigt förberedda på att Mlada Boleslav hade en sån gameplan att sänka spelare i vårat lag.

Fotnot: Jesper Ottosson saknas på bilden då han fick en skridsko över foten och fick sy och gipsa foten.

Resultat från cupen finns på Cuponline