Säsongens kaptenskvartett spikad

31 augusti 2017 14:05

Under torsdagen kunde IK Oskarshamns ledarstab klubba igenom kaptenskvartetten för säsongen. I årets kvartett finner vi tre gamla ansikten i laget, men också ett av nyförvärven inför årets upplaga av HockeyAllsvenskan.


MISSA INTE VÅRT LÖSBILJETTSSLÄPP DEN 6 SEP - LÄS MER HÄR

Huvudtränare Björn Hellkvist kunde under torsdagen, tillsammans med övriga i ledarstaben utse säsongens fyra kaptener. Men vad söker och tittar man egentligen efter när man utser en kapten? Tränare Hellkvist har sitt svar klart för sig.
– Där finns många faktorer och egenskaper man tittar efter. Det kan vara allt möjligt mellan vad man står för som spelare både på och utanför isen, personlighet hos spelaren, om man har någon djupare koppling till klubben eller vad man har för plats i gruppen.

#17 JONAS ENGSTRÖM - LAGKAPTEN – "Enga" har varit lagkapten två säsonger tidigare och går nu in på sin tredje säsong. Det är en lojal och trogen kapten, både gentemot lagkamrater men också mot tränare. Han är en a de spelarna som personifierar den kravbilden vi vill implementera bland spelarna och står för det där hårda noggranna jobbet vi vill se. Han går 110% oavsett vilken match, vilket byte eller vilken övning på träning det är.

#55 TOM LINDER - ASSISTERANDE KAPTEN – Tom är en typisk Oskarshamnare som har sin bakgrund i klubben och regionen och känner till allt. Han är lite av en pappa i laget för oss alla, en kille som man kan lita på och som man kan prata med allt om man har det jobbigt. Han är väldigt omtyckt i laget och ställer även han höga krav på sig själv och alla andra. Han har dessutom gott om rutin och både kan och vill hjälpa alla att bli bättre.

#49 NIKLAS JOHANSSON - ASSISTERANDE KAPTEN – I Niklas hittar vi urtypen av vinnarskalle, en egenskap som vi vill få in ytterligare i alla grabbarna i laget. Han älskar att vinna och fullkomligen hatar att förlora. Han kommer att driva på alla för att se till att vi just vinner och att vi gör det som krävs för att vinna. I Niklas är det nyckelorden "vinna" och "vinnarskalle" som var det vi fastnade för.

#44 KEVIN MARSHALL - ASSISTERANDE KAPTEN – En rutinerad back, stor och stark back som kommer in med egenskaper som kommer bli väldigt viktiga för truppen. Han står bakom samtliga i laget och kommer spänna ögonen i de motståndare som behöver en argt öga. Vi såg bara här i träningsmatchen mot Rögle, när där var någon spelare som gav sig på Fehervary, då var Kevin där direkt. Han tvekar heller inte på att ge arga ögat till någon av sina kamrater för att få upp någon en nivå. Det är en väldigt klipsk och bra kille dessutom.