IKO föll i toppmötet

7 november 2017 21:30

IKO föll mot Pantern i en målrik match med 4-3. En ledning med 3-2 i första perioden förbyttes genom två tunga backskott till underläge 4-3 och IKO kunde inte vända det. Victor Löfstedt gjorde mål på straff (bilden) och övriga mål gjordes av Arsi Piispanen och Robin Söderqvist. Pantern passerade nu i tabellen och IKO är trea.


Det blev rena målkalaset i första perioden, fem mål, där IKO gick till pausvila med uddamålsledning. Kevin Marshall fick en olycklig start i sin come back. Utvisad redan efter en halvminut varvid Pantern gjorde 1-0 efter två minuter, målskytt Kim Johansson. Tre minuter senare kom Manuel Ågren i ett friläge och blev hakad så domaren dömde straff. Victor Löfstedt klev fram med en snygg backhand och det var kvitterat Victors tredje mål. Efter 12 minuter gjorde Pantern 2-1 på en styrning av Sebastian Strandberg. Men IKO kvitterade i anfallet efter, ett mycket snyggt sådant. Klapp-klapp spel från Piispanen till Löfstedt till Olhaver som hittade Arsi Piispanen ren på bortre stolpen, Arsis fjärde mål. Panterns målvakt Robin Jensen hade det tungt så långt med två mål på fyra skott. Wictor Ragnewall hade betydligt mer att göra och släppte två mål på 16 skott i perioden. Med dryga minuten kvar jobbade IKO hårt ute i hörnet och det var en misstänkt fasthållning av klubban på Engström men han lyckades sparka fram pucken till Robin Söderqvist som sköt IKO till ledning för första gången i matchen, 2-3, Robins tredje mål. Assist Engström och Berg. Det var högt tempo i första perioden men inget skönspel och ganska många felpass och tappade puckar. IKO behärskade detta bäst även om Pantern hade ett spelövertag. Skotten i första 16-8.

Andra perioden inleddes lite avvaktande från båda lagen men efterhand tog hemmalaget över taktpinnen igen. Wictor Ragnewall kom upp med två mycket viktiga och fina räddningar i början. Pantern ökade trycket och IKO fick svårt att försvara sig. Via två tunga, nästan identiska, direktskott från backplats hade Pantern vänt på steken och gått fram till ledning 4-3, målskyttar Anders Grönlund och Johan Ivarsson. IKO klarade av ett box play i slutet och det blev inga fler mål. Tempot var inte lika högt i den här perioden men Pantern behöll spelövertaget och vann skotten med 18-4.

IKO försvarade sig bättre i tredje perioden och lyckades lyfta upp spelet och även skapa en del. Man fick även ett power play mitt i perioden men ingen utdelning där. IKO hade sina lägen att kvittera men Pantern försvarade sig bra och det blev en mållös tredje period. Bästa kvitteringschanserna kom i slutet när man tagit ut målvakten och även fick spela 6 mot 4 nästan en minut men åkte man själva på en utvisning och trycket avtog. Niklas Johansson hade ett bra läge precis i slutsekunderna. Skotten i tredje perioden 6-10 och totalt 40-22.

Omgång 16 spelas över tre dagar och inleddes med måndagsmatchen Södertälje-Björklöven 2-3, vidare tisdag Vita Hästen-Västervik 4-2 och avslutas onsdag med Troja/Ljungby-Leksand, MODO-Karlskoga, Almtuna-Timrå och Tingsryd-AIK. IKO åkte ner till tredje plats då Pantern genom segern gick förbi. Även AIK kan gå förbi om man slår Tingsryd. Nästa match är på hemmais då IKO möter Almtuna samtidigt med säsongens första Ladies Hockey Night. Det är för övrigt fredags- och lördagsmatcher, med något undantag, ända fram till Trettonhelgen.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
- Bra första period, dålig andra och ok tredje är den korta sammanfattningen av matchen. Vi får en tuff start med ett pp emot oss där dom gör mål på ett litet individuellt misstag. Efter det kommer vi tillbaka bra och gör riktigt fina mål också. Ledning 3-2 efter första perioden där jag tycker vi spelar bort Pantern i våra spelvändningar. I andra får dom fatt i oss på ett helt annat sätt och vi är inte lika snabbt i position och hittar inte ut ur egen zon. Våra attacker är lite för ensamma och Pantern tar över momentum där. Jag tycker ändå vi ska kunna stå emot för vi har hela tiden ett organiserat försvar. Normalt sett släpper vi inte in mål efter långa anfall men det gör vi idag när vi inte lyckas täcka undan de två skotten. Det är egentligen alldelses för enkla mål att släppa in, vi bör klara av att täcka bort de skotten. Vi gör ett ärligt försök i tredje perioden men sätter inte våra chanser. Vi möter ett bra Pantern i en riktigt bra hockeymatch.

IK Pantern - IK Oskarshamn 4-3 (2-3, 2-0, 0-0) 02.18 1-0 Kim Johansson (Robin Dahse), spel 5 mot 4
05.35 1-1 Victor Löfstedt, straff
11.45 2-1 Sebastian Strandberg (Jesper Mångs)
12.16 2-2 Arsi Piispanen (Gustav Olhaver, Victor Löfstedt)
18.44 2-3 Robin Söderqvist (Jonas Engström, David Berg)
31.12 3-3 Anders Grönlund (Tobias Ekberg, Kim Johansson)
35.49 4-3 Johan Ivarsson (Malte Söstrup Stekov, Sebastian Strandberg)

Skott: 40-22 (16-8, 18-4, 6-10)
Utvisningar: Pantern 5x2, IKO 4x2
Domare: Richard Magnusson
Publik: 812

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

Videoklipp med höjdpunkter från matchen:
Publiceras onsdag kl 07.00.

Bilder från matchen:
Foto: Mats Javerud, Pic-Agency.com.


David Berg assisterade till Robin Söderqvists 2-3-mål....


.... och IKO var i ledning enda gången under matchen.


Victor Löfstedt gjorde mål på straff, fram till 1-1.