• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan

IKO besegrade Växjö Lakers

9 augusti 2019 21:40
HERR

Det var ett helt annat IK Oskarshamn som mötte Växjö Lakers jämfört med mot Nybro i onsdags. Efter lite stor respekt i början växte IKO in i matchen och tog över mer och mer. Två power play-mål gav IKO en ledning att gå på och Tex Williamsson var 32 sekunder från att hålla nollan. Segersiffrorna skrevs till 2-1. IKO:s målskyttar Nicklas Heinerö (bilden) och Jake Newton.


Växjö, med i stort sett ordinarie och välmeriterat manskap, tog kommandot direkt och hemmalaget fick försvara sig i egen zon första minuterna. IKO växte in i matchen mer och mer dock utan att få till de där riktigt heta chanserna mot Viktor Fasth i Lakersmålet. Men med en sekund kvar på ett power play kom 1-0 efter ett fint anfall där Joakim Thelin efter en stark uppåkning sköt och Nicklas Heinerö satte returen, ribba och in, klockan på 12.35. I slutet fick Växjö spela power play men det var ganska tamt och IKO kunde hålla ledningen till paus. Skotten i första perioden 6-9.

IKO gjorde en mycket bättre andra period och dominerade stundtals. Man kom snabbt genom mittzonen och skapade flera farliga chanser, där Tyler Kelleher var en av de flitigaste i anfallszonen. IKO spelade sig också ganska enkelt ur Växjös press gång på gång och backarna fyllde på upp i anfallen. Men det blev mållöst i perioden och skotten klart till IKO, 13-7. Tex Williamsson gjorde många fina och följsamma räddningar, speciellt längs isen men hade betydligt mindre att göra i andra perioden. Han fick också stå hela matchen den här gången.

Tidigt i tredje perioden kom IKO i en snabb kontring där Sveningsson fick in pucken framför mål där Newton sträckte fram klubban men Fasth räddade. Perioden var spelmässigt ganska jämn men IKO fick nästa mål med drygt sju minuter kvar, också det i power play. En ganska enkel puck som gled förbi Fasth, målskytt Jake Newton, assist Piispanen och Reichenberg. Växjö tog ut målvakten ganska tidigt och IKO hade bud på 3-0 ett par gånger men med halvminuten kvar sköt Jakob Forsbacka Karlsson över axeln på Williamsson som snuvades på sin nolla. Men IKO höll undan utan problem och vann fullt rättvist. Skotten i tredje perioden 8-10 och totalt 27-26.

Nästa hemmamatch på försäsongen blir mot Djurgården den 21 augusti. Dessförinnan har IKO bortamatch mot Malmö den 19:e.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Det var helt klart ett steg åt rätt håll och det krävs, annars går det inte att vara på den här nivån. Vi hade lite stor respekt i första perioden, i andra var det betydligt bättre och vi fortsätter spela i tredje. Det är bra moral att hoppa tillbaks efter Nybro-matchen och det tycker jag alla i laget gör. Efter en tveksam inledning är vi där och vågar spela vårt spel och får självförtroende. Det är det här vi vill se när vi är inne på andra veckan i spel. Vi måste våga tro på det även att vi spelar i SHL och nu kan vi bygga vidare på detta.

IK Oskarshamn - Växjö Lakers HC 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
12.35 1-0 Nicklas Heinerö (Joakim Thelin), spel 5 mot 4
52.50 2-0 Jake Newton (Arsi Piispanen, Alexander Reichenberg), spel 5 mot 4
59.28 2-1 Jakob Forsbacka Karlsson (David Bernhardt), spel 6 mot 5
Skott: 27-26 (6-9, 13-7, 8-10)
Utvisningar: IKO 2x2, Växjö 3x2
Domare: Pehr Claesson, Morgan Johansson
Publik: 1772

Bilder från matchen:
Foto: Claes Svensson.