Succéspelarna uttagna i preliminära JVM-truppen

5 december 2018 13:23
HERR

Det blir inte bara en, utan två spelare från IK Oskarshamn som har stor chans att få representera Juniorkronorna i årets Junior-VM. Idag presenterade head coach Tomas Montén sin preliminära trupp till JVM.


19-årige målvakten Adam Åhmans succé under hösten har knappast gått någon förbi. Han har under säsongen hjälp IK Oskarshamn till nio segrar på sina 13 matcher, hållit tre nollor och släppt in ynka 1,66 mål per match, HockeyAllsvenskans bästa GAA-siffra. Åhman, som under hösten varit med i två av tre turneringar, får nu en chans som en av tre målvakter i årets Junior-VM.

Den andra succéspelaren hittar vi på forwardsidan i 19-årige Filip Sveningsson. Gislavedsonen, som lämnade HV71 i våras, har hittills inte noteras för några mål i landslaget den här säsongen. Men i klubblaget har det varit annorlunda. Han är HockeyAllsvenskans bästa poängplockare bland juniorerna med sina 18 poäng (9+9) på 24 matcher och är dessutom IK Oskarshamns hittills målfarligaste forward i powerplay, tillsammans med Joakim Thelin, där båda noterats för vardera fyra mål.

Den uttagna truppen är hittills preliminär, vilket innebär att en back och en forward kommer att gallras bort innan turneringen drar igång. Under Juniorkronornas förberedande läger i Kelowna, Kanada kommer Sverige spela matcher mot Ryssland och Danmark. JVM-gruppspelet drar sedan igång den 26/12 där Sveriges Grupp B även innehåller Finland, Kazakstan, Slovakien och USA.