• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Succéspelarna uttagna i preliminära JVM-truppen

5 december 2018 13:23
HERR

Det blir inte bara en, utan två spelare från IK Oskarshamn som har stor chans att få representera Juniorkronorna i årets Junior-VM. Idag presenterade head coach Tomas Montén sin preliminära trupp till JVM.


19-årige målvakten Adam Åhmans succé under hösten har knappast gått någon förbi. Han har under säsongen hjälp IK Oskarshamn till nio segrar på sina 13 matcher, hållit tre nollor och släppt in ynka 1,66 mål per match, HockeyAllsvenskans bästa GAA-siffra. Åhman, som under hösten varit med i två av tre turneringar, får nu en chans som en av tre målvakter i årets Junior-VM.

Den andra succéspelaren hittar vi på forwardsidan i 19-årige Filip Sveningsson. Gislavedsonen, som lämnade HV71 i våras, har hittills inte noteras för några mål i landslaget den här säsongen. Men i klubblaget har det varit annorlunda. Han är HockeyAllsvenskans bästa poängplockare bland juniorerna med sina 18 poäng (9+9) på 24 matcher och är dessutom IK Oskarshamns hittills målfarligaste forward i powerplay, tillsammans med Joakim Thelin, där båda noterats för vardera fyra mål.

Den uttagna truppen är hittills preliminär, vilket innebär att en back och en forward kommer att gallras bort innan turneringen drar igång. Under Juniorkronornas förberedande läger i Kelowna, Kanada kommer Sverige spela matcher mot Ryssland och Danmark. JVM-gruppspelet drar sedan igång den 26/12 där Sveriges Grupp B även innehåller Finland, Kazakstan, Slovakien och USA.