"Tidernas största nostalgifest"

9 januari 2018 09:42

Den 17 februari så ska IK Oskarshamn hylla gamla IK-hjältar. Räkna med att det blir en kväll i nostalgins tecken.
– Folk snackar fortfarande om IK70-tiden, det är viktigt att värna om historien, säger Patrik Schavon, vice klubbchef.


IK Oskarshamn bildades 1970 (som IK70) och firar snart 50 år som klubb (2020). Det har hänt mycket genom åren och profiler har kommit och gått. Den 17 februari mot AIK så är det dags att hylla gamla hjältar.
– Vi ska snart ha jubileum och detta blir som en form av förfest, säger Patrik Schavon, vice klubbchef.

– Vi vill lyfta hur många bra spelare och stora profiler vi haft i föreningen genom åren. Vi vill stärka känslan av IK Oskarshamn och påminna oss om vilka stora spelare som burit klubbens färger.

Patrik Schavon menar att det är viktigt att värna om historien.
– Folk pratar fortfarande om IK70-tiden, vilka spelare som var stora på 80- och 90-talet, vilka som byggt klubben. Vi lyfter historiken för sällan i svensk idrott. Vi jagar alltid nytt, nya resultat, men vi får inte glömma det som tagit oss dit vi är idag, säger han.

– Det vimlar av hjältar från tidigare år och det finns många som varit del av en stomme som byggt klubben. De förtjänar att lyftas fram och jag hoppas att en sådan här kväll kan väcka gamla minnen till liv.

Är du en av de som spelat i IK Oskarshamn under 70-, 80-, 90- och 00-talet? Eller var det du som hjälpte till och fyllde vattenflaskor åt till exempel Skeeter Moore eller Fredric Jaensson? Då ska du såklart en av de som ska vara med på vår nostalgifest. Skicka ett mail till [email protected] eller ring oss på 0491-38 22 00 och berätta vilken roll du haft. Skicka även med något telefonnummer i mailet som vi enkelt kan nå dig på.

Notera dock att vi behöver din anmälan senast fredagen den 9 februari.

Vad är nostagifesten?
Vi vill ta en match och samla alla bekanta ansikten från förr och göra en stor reunion av klubbens historia i samband med matchen mot AIK Hockey den 17 februari. IK Oskarshamn bjuder på kaffe & kaka, sittplatsbiljett till matchen och middag efter matchen. För er som önskar övernattning så erbjuder vi bra priser genom Hotel Corallen.

Hålltider under kvällen:

14:00 - 14:30 Samling i Arenarestaurangen
Välkomnande och information
Kaffe och kaka
14:45 - 14:55 Intervju med några spelare/ledare i
Supporterbaren
15:00 - 15:08 Kort hyllning av våra gamla profiler på isen
15:15 -> Matchstart IK Oskarshamn - AIK
18:00 -> Middag i Arenarestaurangen
Kvällens fortsätter med intervjuer och mingel
med våra konferencierer Malin Brunby och Martin Åkerberg