Två nya klara segrar för IKO Dam
Publicerad: 2020-02-22
dam
IKO Dam spelade näst sista poolspelet i Damtrean i Kalmar på lördagen. Det blev två klara segrar och en befäst andraplats i serien. Den 1 mars kl 12 spelar damerna hemma i säsongens sista poolspel.

IKO Dam inledde lördagens poolspel med två snabba mål i första matchen mot Kalmar. Kajsa Karlsson gjorde sitt andra mål för säsongen genom 1-0 efter knappt tre minuter. Vana målskytten Hilda Svensson gjorde 2-0 25 sekunder senare. Hilda gjorde sedan ytterligare tre mål och därmed 21 totalt! Segern skrevs till slut till 5-2.

IK Oskarshamn - Kalmar HC 5-2 (4-1, 1-1)
02.38 1-0 Kajsa Karlsson (Gabriella Tirheden, Hanna Linder)
03.03 2-0 Hilda Svensson
10.45 2-1 Linnéa Lehnbom (Mimmi Eriksson)
15.00 3-1 Hilda Svensson
18.26 4-1 Hilda Svensson
32.18 5-1 Hilda Svensson (Kajsa Karlsson, Melissa Varela Olsson)
36.32 5-2 Linnéa Lehnbom (Linnéa Engstrand)
Skott: 42-11 (20-4, 22-7)
Utvisningar: IKO 0x2, Kalmar 2x2
Domare: Philip Allansson
Publik: 55

Andra matchen för dagen resulterade i ännu en storseger för IKO Dam, 13-3 mot Motala/Linköping efter 5-0 i paus. Hilda Svensson dortsatte att briljera och gjorde sju nya mål vilket är 28 totalt. Två av målen gjorde hon i samma box play. Övriga målskyttar i matchen var Kajsa Karlsson (2), Ruth Nilsson, Malin Björklund, Gabriella Tirheden och Melissa Varela Olsson. IKO vann skotten med 46-8.

Damtrean avslutas nästa söndag med poolspel i Be-Ge Hockey Center. IKO får då möta Karlskrona och Motala/Linköping. Första matchen börjar kl 12.00.

IK Oskarshamn - Motala AIF/Linköping HC 13-3 (5-0, 8-3)
04.07 1-0 Hilda Svensson (Ruth Nilsson)
08.43 2-0 Kajsa Karlsson
08.55 3-0 Hilda Svensson (Kajsa Karlsson)
16.36 4-0 Hilda Svensson
17.31 5-0 Ruth Nilsson (Melissa Varela Olsson)
21.39 5-1 Madelene Karlsson
22.52 6-1 Hilda Svensson
30.59 6-2 Felicia Linnet (Madelene Karlsson)