• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Hemmapremiär för IKO Dam

9 mars 2018 22:00

IKO Dam gör hemmapremiär på söndag när DamTrean avslutas med sista poolspelet med en heldag i Be-Ge Hockey Center. Första matchen, mot suveräna seriesegrarna Karlskrona, börjar kl 11.00.


Det blir en historisk dag i Be-Ge Hockey Center på söndag. Det blir första seriespelet för damer någonsin som spelas mellan IKO, Karlskrona, Kalmar och Värnamo. Lagen har mötts tidigare under säsongen vid poolspel i de andra städerna och sammanlagt har lagen spelat nio matcher och mött varandra tre gånger.

Karlskrona är redan klara seriesegrare efter åtta segrar. Man har bara förlorat mot Värnamo en gång och vunnit en del matcher med ganska stora siffror. Om andraplatsen är det helt jämnt med Värnamo och IKO på samma poäng och Kalmar tre poäng efter. För att bli tvåa måste IKO alltså åtminstone slå Värnamo och troligen ta ett par poäng i ytterligare någon match.

Förhoppningsvis blir det mycket publik på dessa första seriematcher för damer i Oskarshamn och det är fri entré hela dagen. Sista matchen, IKO mot Kalmar, börjar kl 19.45. Damerna spelar två perioder om 20 minuter vardera.

Länk till resultat, tabell och statistik i DamTrean

Länk till lagsidan för IKO Dam

#25 Jouline Hammarström

Intervju med spelande lagledaren Jouline Hammarström:

Historisk premiär för damseriehockey i Be-Ge Hockey Center, hur går tankarna?

  • Det känns fantastiskt nu när man ser tillbaka på att jag en gång för två år sedan snurrade igång detta lag med ambitionen att komma till seriespel. På söndag ska vi med stor glädje få visa publiken vad vi brinner för. Att skriva historia tror jag alla mina lagkamrater är stolta över att få erfara.

Hur är känslan i truppen nu inför den avslutande helgen under er debutsäsong?

  • Den är förväntansfull och laddad, i söndagens poolspel är vår trupp som starkast då vi är fler spelare än tidigare matcher. Vi har sett fram emot denna dagen länge, det ska bli roligt att få avsluta på topp då det ger lite sporre inför nästa säsong.

Hur skulle du beskriva lagets utveckling från i höstas till nu?

  • Det har hänt otroligt mycket, vi har fått tillskott i truppen och lagkänslan har växt något enormt. Det är ett starkt gäng nu som peppar varandra. Spelmässigt har det också hänt mycket, framförallt i skridskotekniken och samspelet där vi synkar passningar och uppspel bättre.

Karlskrona suverän etta inte mycket att göra åt?

  • Dom har varit starka hela säsongen, delvis för att de har visat väldigt mycket vilja och kör tufft men också för att vissa av spelarna har dispens från en högre serie vilket ger dem överläge.

Ni slåss med Värnamo om andraplatsen, blir det viktigaste matchen?

  • Varje match är viktig i sig då det är en erfarenhet att bara få öva på att spela. Men just för seriens spel så blir denna match väldigt spännande, eftersom Värnamo också har visat sig vara på väldigt jämn nivå mot oss. Det blir intressant och en rolig match tror jag.

Har ni redan planer inför nästa säsong?

  • Närmst ska vi planera för sommarträningen för att underhålla fysiken. I nästa säsong vill vi spela i seriespel, ekonomin för de involverade klubbarna får styra i vilken omfattning det ska bli. Det ser dock ut att bli en poolspelsserie. Vi hoppas också på bättre förutsättningar med ett eget förråd för utrustningen i ishallen, då det påverkar närvaron på träningarna när t.ex. spelare utan körkort inte kan ta sig till ishallen med sin utrustning.

Spännande att få avsluta hemma, inför förhoppningsvis mycket publik. Kanske kommer Blue Front Support att sluta upp på läktaren.

  • Ja det är uppskattat om vi får extra support från läktaren, vi drog det längsta strået i planeringen med att avsluta hemma och hoppas på stor publik. Skönt att få avsluta i ”trygg miljö” hemma för då kan man fokusera ännu mer på varandra och spelet.