Målskytt säkrad – Thelin till IKO

24 april 2018 10:06
HERR

Spelartruppen fortsätter att fyllas på i rask takt. Under tisdagen blev det klart med ytterligare en forward och den senaste i raden hämtas från seriekonkurrenten AIK Hockey. Joakim Thelin, 25, är klar för IK Oskarshamn.


Joakim Thelin har tagit en något ovanlig väg upp till HockeyAllsvenskan. Sina juniorår gjorde han i IK Waxholm i J20 div 2 där fullkomligen öste in poäng, totalt 114 mål och 172 poäng på 42 matcher under två säsonger. Därefter tog han steget till AIK Hockey och fortsatte att producera mål även i J20 SuperElit.

När det var dags för seniorhockey till säsongen 2012/2013 tog han steget ut i HockeyEttan där han under fyra säsonger tryckte in 77 mål och 119 poäng på 159 matcher med Kallinge/Ronneby, Helsingsborgs HC och Västerviks IK. Thelin kommer nu närmast från två säsonger med AIK Hockey där det totalt blivit 24 mål och 35 poäng. Nu är alltså Joakim Thelin redo att ta nästa steg och ska göra det i IK Oskarshamn under de kommande två åren.

– Joakim är en stor och stark forward som inte tvekar på att kliva in fysiskt och stångas. Han är även ett bra vapen offensivt med sin vassa rightbössa. Det är en spelare med många uppsidor som kan användas i många olika lägen i matcherna och vi tror att han är redo att ta ytterligare kliv i en större roll, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Joakim Thelin:
– Jag har fått ett väldigt bra intryck av Oskarshamn och det känns som ett bra ställe att utvecklas på. Jag hoppas på att få ut mer av min potential än vad jag kanske fått i AIK.

Högerskytten, som under alla sina seniorsäsonger noterats för fler mål än assist, har bilden av vad han vill bidra med klar för sig.
– Jag är i grunden en offensiv spelare, så jag hoppas hjälpa laget med att ha pucken mer i anfallszon än i försvarszon. Sedan försöker jag alltid ta chansen att använda mitt skott så ofta jag kan, så det får gärna trilla in lite puckar under säsongen också.

Kontraktet med Joakim Thelin är skrivet till och med säsongen 2019/2020.