Rögle borta är en tuff utmaning
Publicerad: 2019-09-18
HERR
Tredje matchen på sex dagar blir en tuff bortamatch mot Rögle torsdag kväll. Rögle är en av fullpoängarna efter två omgångar. IKO står på fyra poäng efter tisdagens sköna seger mot Leksand.

SHL-säsongen 2019/2020 har rullat igång i hög fart och första fyra omgångarna spelas på åtta dagar. Sedan blir det lite lugnare med endast matcher på torsdagar och lördagar nästan fram till jul.

Rögle gjorde en stark försäsong, bland annat 5-1 mot IKO för ett par veckor sedan, och har inlett serien med 4-0-seger mot HV 71 och nu senast derbyseger borta mot Malmö och är alltså obesegrade efter två omgångar. I fjol nådde Rögle åttondelsfinal där man föll mot HV 71 med 2-0 i matcher. Som bekant återfinns IKO:s kvalhjälte Christoffer Rifalk numra i Rögles mål men han har ännu inte spelat någon match i serien utan där har tjeckiske landslagsmannen Roman Will startat båda matcherna.

IKO har inlett debutsäsongen i SHL riktigt bra via enpoängare borta mot Skellefteå och senast en 4-1-seger hemma mot Leksand. Markus Modigs med två mål igår leder den interna poängligan på 3 poäng (2 mål), samma som Tyler Kelleher (1 mål). I matchen mot Rögle har IKO både Simon Després och Filiph Engsund avstängda. Després är spelklar till lördagens match mot Djurgården och Engsund är tillbaka till Luleåmatchen en vecka senare. På skadelistan finns fortsatt Alexander Reichenberg och Isak Pantzare.

Härnäst för IKO väntar mesta mästarna Djurgården i Be-Ge Hockey Center på lördag kväll och därefter uppehåll till torsdag då man möter Växjö borta.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Jag tycker egentligen vi gör en spelmässigt bättre match i Skellefteå än igår mot Leksand. Men grabbarna visar stort tålamod och fick betalt för det ju längre matchen gick. Det är en jättestark match. Nu får vi lägga matchen och poängen till handlingarna och så är det ny match imorgon.
– Vi har väl lärt oss ett och annat från träningsmatchen för ett par veckor sedan. Rögle är ett lag som har en riktigt bra form för tillfället, fullproppade med självförtroende och spelar en bra ishockey. Det gäller att vara med och mäta oss med dom i både skridskoåkning och intensitet, det är det vi pratar om inför matchen. Det blir en rolig utmaning. Vi har respekt för alla motståndare, det måste man ha.
– Vi har två man avstängda men vi kan åka ner med två målvakter, sju backar och tretton forwards.

IK Oskarshamn Göran Svenson