Landslagsuppdrag för Emil Andrae

6 december 2017 12:10

IKO:s duktige juniorback Emil Andrae är uttagen till sitt första stora landslagsuppdrag med tre matcher i mitten av december. Sverige Team 16 spelar matcher mot Finland 15-17 december i Nyköping. Emil har tidigare spelat i pojklandslagen för 13-, 14- och 15-åringar.


15-årige Emil Andrae spelar i IKO:s J18-lag och gjorde i höst debut i A-laget som den yngste utespelaren någonsin i SHL eller Allsvenskan. Han fick då göra några byten i två matcher. I J18 Elit har han under säsongen gjort 7 poäng (2 mål) på 14 matcher.

– Jag blev väldigt glad när jag såg att jag blev uttagen till Finnkampen, säger Emil Andrae. Det är kul att det hårda jobbet man lagt ner till slut lönar sig. Det är verkligen ett tydligt kvitto på att man gjort något bra och speciellt på jobbet jag lagt ner. Det ska bli fruktansvärt kul att spela för landet och visa upp sig.

– Min utveckling denna säsong har varit bra, jag har fått mycket förtroende av Viktor Fredén vilket jag är tacksam för. Det känns inte mer än rätt att jag valde IK Oskarshamn inför denna säsong. Jag trivs väldigt bra med alla runt omkring men även förtroendet jag fått.

– Det kändes väldigt mäktigt att få göra a-lags debut mot Almtuna. Men det var även speciellt när jag fick vara med mot moderklubben i ett hett derby med ca 3000 på läktaren. Det var verkligen ett tillfälle då jag njöt av att vara hockeyspelare. Jag blev dock väldigt förvånad när Björn berättade att jag skulle spela. Men jag tog vara på chansen och insatsen kändes bra i efterhand. Jag får tacka för all speltid jag får i a-laget samtidigt som man inte får glömma bort att det är det hårda jobbet som är anledningen till framgång. Så det gäller att fortsätta vara ödmjuk inför uppgiften och inte sväva iväg, utan det gäller att lägga ner tiden som krävs, avslutar landslagsmannen Emil Andrae.

Läs mer om Team 16:s landslagsturnering på Svenska Ishockeyförbundet