Förlängning med målvaktstränaren

5 juli 2017 15:47

IK Oskarshamn har förlängt samarbetet med målvaktstränaren Nizze Landén som under den kommande säsongen kommer att jobba på "konsultbasis" 2-3 dagar i veckan. Han har samtidigt kvar sina uppdrag för juniorlandslaget.


– Vi har kommit överens om en lösning där jag kommer att vara på plats i Oskarshamn 2-3 dagar i veckan och det blir en konsultlösning, säger Nizze Landén. Jag jobbade permanent hela förra säsongen och det funkade inte så bra socialt. Därför har vi valt den här modellen där jag pendlar in från hemmet i Motala för ett par dagar i stöten. Då kommer jag att jobba intesivt med våra A-lagsmålvakter och även med juniormålvakterna på hockeygymnasiet.

- Jag börjar en bit in i augusti eftersom jag i månadsskiftet har ett uppdrag med J 20-landslaget i Detroit. Mina uppdrag för landslaget kommer jag att ha kvar oförändrade och avtalet med IKO gäller också den här säsongen.

- När det gäller våra målvakter så känner jag ju Wictor Ragnewall väl nu. Han tog in mycket nya saker i början av säsongen och det blev negativt först. Men i januari fick han betalt för det och kunde jobba efter sin spelidé. Nu har han byggt en bas och den ska vi bygga vidare på så att han kan ta nästa kliv. Ludvig Engsund har jag bara sett en match och det var sista derbyt då han spelade jättebra. Jag vet ju hans hockeybakgrund som egen produkt och hockeygymnasium i Ängelholm och det ska bli kul att lära känna honom och se vad vi kan utveckla tillsammans, avslutar Nizze Landén.

– Vi är väldigt glada över att Nizze fortsätter hos oss och att vi kunde komma överens, säger IKO:s sportchef Per Kenttä. Han besitter en enorm kompetens och har mycket erfarenhet inom alla delar av spelet. Och för våra målvakter är det inget snack om att han är en jättetillgång. Nizze kommer utöver A-laget även att träna junior- och ungdomsmålvakter.

Därmed är hela IKO:s lag och organisation runt detta klar, se under Lagbygget 2017/2018