Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Cameron Brace nästa namn in i truppen

22 april 2021 16:00
Lagbygget

110 poäng på två säsonger. 55 poäng 19/20 och 55 poäng 20/21. Cameron Brace kom till Danmark 2019 och visade direkt vilken typ av spelare han är. Nu vill han göra samma sak i Sverige och Oskarshamn. – Jag är superexalterad över att komma igång och göra hockeycommunityn i Oskarshamn stolt.


28-årige Cam har spenderat större delen av karriären i olika lag hemma i Kanada. 2019 beslutade han sig för att pröva lyckan i Europa och valet föll på danska Herning Blue Fox, där det blev succé direkt. Första säsongen blev det 55 poöng (19+36) på 46 spelade matcher. Säsongen efter följde han upp med att göra lika många poäng, men på färre matcher (32 stycken).

– Jag kan inte säga tillräcklig mycket bra om Danmark. Jag träffade så mycket fina människor och jag älskade verkligen min tid i Herning. Det blev två grymt bra säsonger, men vi lyckades till slut inte med att nå vår målsättning – att vinna ligan. Jag älskade stämningen i vårt omklädningsrum och har fått vänner för livet utanför hockeyn. Hela organisationen har visat mig stor respekt och jag har lärt mig mycket. Jag hoppas kunna ta med mig vad lag lärt till Oskarshamn, säger Cameron Brace.

Vad var det som gjorde att du som 26-åring ville ta klivet till Europa?

– Jag ville testa något nytt och se världen genom hockeyn. Jag älskade att spela hemma i Kanada, men jag tror att den europeiska typen av hockey passar mig bättre. Att samtidigt få chansen att uppleva andra kulturer och platser genom hockeyn är en härlig bonus.

En snabbkik på Eliteprospects skvallrar om att Cam alltid varit en poängspelare.

– Jag skulle beskriva mig själv som en snabb, skillad ytterforward som gillar att påverka spelet högt upp i banan där jag får användning för mitt skott. I omklädningsrummet håller jag väl lite lägre profil men försöker alltid vara lättsam och lätt att ha och göra med. Jag uppskattar verkligen att vara en del av ett lag och den sammanhållningen man bygger tillsammans. Jag ser fram emot att ansluta till laget och staden och bidra med det jag är bra på, avslutar Cam.

Kontraktet med Cam är skrivet över en säsong.

Welcome to IK Oskarshamn, Cam!