Seger i säsongens första match – Brace med två mål!
Publicerad: 2022-08-12
MATCH

Det var två hockeysugna lag som äntrade isen i Visby ishall under fredagskvällen. Spelet böljade fram och tillbaka när båda sidor försökte hitta sin rytm och sitt spel. Det var Linköping som hittade rytmen först och lyckades sätta lite press på IK Oskarshamn. Första läget i IK Oskarshamn fick Johan Johnsson men första målet skulle dröja till 19.27 och komma i powerplay då Cam Brace bjöd nyförvärvet Myles Powell på ett pass rakt genom Linköpings försvar. Powell sköt direkt och IK Oskarshamn kunde gå in i periodvila med en ett-målsledning. Skotten i första 7 –9.

Om första perioden var lite sömnig kan andra aktern beskrivas som det totalt motsatta. Precis efter att IKO lyckats försvara ett numerärt underläge smet en puck genom försvaret som LHC:s Sebastian Strandberg kunde göra 1 – 1 på. Efter målet var det IK Oskarshamn som tog tag i taktpinnen och momentumet i matchen skiftade. Ett misslyckat anfall gjorde dock att Linköping kunde kontra in 1 – 2, måskytt: Vilmos Gallo på assist av Markus Hännikäinen. Som tidigare nämnt skulle dock detta bli en fartfylld historia. 6.26 utvisades Linköpings Christoffer Ehn 5 minuter slashing och IK:s Emil Martinsen Lilleberg 2 minuter roughing, vilket alltså skulle ge IK 3 minuter pp. När 10 sekunder återstod drog LHC på sig ytterligare en utvisning. I efterföljande PP var det ytterligare ett nyförvärvs tur att hitta nätet. Denna gång Antti Suomela på pass av Myles Powell. Lika läget skulle tyvärr inte hålla länge. Cirka två minuter senare tog LHC ledningen, återigen genom Ty Rattie.

Slutminuterna av andra perioden skulle dock bli IK Oskarshamns, och kanske framförallt Cameron Braces. 36.56 snor Brace pucken i LHC-slottet, passar den vidare till Johannes Salmonsson som spelar den snabbt tillbaka och ger Brace öppet mål. 19 sekunder är Brace framme igen. Denna gång assist av Myles Powell. Skotten i andra 10 – 16. Ställningen 4 – 3.

Ställningen 4 – 3 skulle hålla sig långt in i tredje perioden. När endast cirka fem minuter återstod drygade dock Ahti Oksanen, assisterad Emil Martinsen Lilleberg ut ledning till 5 – 3.

Sista ordet blev dock Hampus Platos. Efter lång tid i anfallszon på grund av en avvaktande Linköpingsutvisning (nämnde Plato blev trippad) och 6 mot 5 fick den unge skåningen in pucken i nät. Ett härligt sätt att starta säsongen 22/23 på!