Svenska Spel

Börja spela hockey

Tre Kronors Hockeyskola börjar den 30 september 2017!

 

 

Anmäl dig här. Man kan även anmäla sig på plats i arenan (OBS! barn födda 2008 eller tidigare anmäler sig enbart på plats i arenan).

För att ge alla möjlighet att åka skridskor och lära sig ishockeyns grunder under leksamma former bedriver IK Oskarshamn Hockeyskola i Be-Ge Hockey Center mellan oktober och mars varje år. Kostnaden är medlemskap i IK Oskarshamn 250 kr/år eller 400 kr/år för familjemedlemskap.

På lördagar kommer IK Oskarshamn bedriva Hockeyskola för ungdomar yngre än 10 år kl 08:00-09:50 och för de yngsta, från 5 år, kl 10:00-11:00. Tiden gäller varje lördag med reservation för ändringar på grund av övriga verksamheten. För isschema se: ISTIDER på hemsidan.


IK Oskarshamn bedriver Hockeyskola och vänder sig till alla från 5 år och uppåt. Hockeyskolan är precis som det låter en skola för att lära sig åka skridskor och förhoppningsvis på sikt börja spela ishockey. För många är det första kontakten med idrotten och därför är alla pass och övningar till för att finna glädjen i idrotten och att röra på sig.

IK Oskarshamn följer konceptet Tre Kronors Hockeyskola.

Målsättningen är att stimulera och skapa ett livslångt intresse för ishockey och träning så att varje kille eller tjej ska finnas kvar inom sporten i många år som spelare, ledare, domare, funktionär eller supporter.

För oss är det självklart att alla kan åka köttbulle, storken, skjuta hare, göra bubblor med mera. Lika självklart som att man lär sig simma och cykla tycker vi det är att man lär sig att åka skridskor.

Skridskor, hjälm, ev klubba, knä/armbågsskydd, vantar och varma kläder är vad som behövs för att vara med. Hör gärna med vänner och bekanta om någon har begagnade skridskor liggandes. Slipning får ni hjälp med av oss. Finns sedan intresse att gå vidare från Hockeyskolan så har SKB och OKG sponsrat med hockeybagar där ett antal skydd ingår så man kan prova på att spela hockey.


I Be-Ge Hockey Center och på Arena Oskarshamn finns möjlighet att åka skridskor både inomhus och utomhus för hela familjen. En trevlig motionsform för alla åldrar så syskon och föräldrar är också välkomna att delta på isen under Hockeyskolan.

 

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB