Svenska Spel

UNGDOMARNA ÄR VÅR FRAMTID!

STOLTA ÖVER FRAMGÅNGARNA
IK Oskarshamn bedriver i dag en omfattande ungdoms- och juniorverksamhet som vi är mycket stolta över. Våra juniorlag har de senaste åren utvecklats enormt. J20 spelar i landets näst högsta serie. J18 spelar för tredje året i högsta serien.

Även på ungdomssidan görs mycket bra. Vi tar ett socialt ansvar och utvecklingen av individuellt anpassad träning går framåt med tematränare och vår egen filosofi “IKO Utbildar” som på ett pedagogiskt och bra sätt beskriver hur vi vill bedriva vår ishockeyverksamhet för att på sikt skapa en starkare förening. “IKO Utbildar” får mycket beröm av våra kollegor i Hockeysverige och anses som ett föredöme av de experter som besöker Arena Oskarshamn i samband med Viasat Hockeys sändningar.

Allt arbete som nu görs på junior- och ungdomssidan syftar dels till att fostra duktiga hockeyspelare som på sikt kan ta en plats i vårt representationslag. En än viktigare vision är dock att ge alla killar och tjejer i vår verksamhet ett livslångt intresse för ishockey, vilket är otroligt viktigt för sportens överlevnad i regionen.

I IK Oskarshamn är det dessutom inte så dyrt att utöva ishockey. I en sport som annars är väldigt dyr när det kommer till utrustning och annat har vi valt att hålla lägre deltagaravgifter än många andra klubbar i Småland eftersom vi tror att detta borgar för ett bredare utövande av vår idrott.

SATSNINGAR SOM KOSTAR
Detta innebär i sin tur att ovan nämnda verksamhet kostar väldigt mycket pengar. På årsbasis lägger vi cirka 2 miljoner kronor på att hålla alla ungdoms- och juniorlag igång, vilket vi ser som en utmärkt investering.
Det som finansierar dessa kostnader är de intäkter som genereras från representationslaget i form av reklamförsäljning, biljetter, VIP och representation, centrala TV-intäkter m.m.

Det vi ser just nu är att reklam-, biljett- och matchintäkter har minskat och för att rätta mun efter matsäcken så är det nödvändigt att också kapa kostnader. Detta har klubben gjort på flera håll. Dels genom personella neddragningar och dels genom en allmän återhållsamhet på kostnadssidan.

SÄKRA FRAMTIDEN
I en tid där intäkterna är helt beroende av representationslagets framgång, vill vi slå vakt om den viktiga ungdoms- och juniorverksamheten. För slippa tvingas att skära i ungdoms- och juniorverksamheten i framtiden, vill vi istället resurssäkra den genom initiativet Ungdomsmiljonen.
Målet är att generera en miljon kronor som ett direkt stöd till ungdoms- och juniorverksamheten. På så sätt kan vi tillsammans ta ett gemensamt ansvar för att verksamheten utvecklas i rätt riktning.

Vi skulle vilja be ert företag att vara med och stödja den här satsningen på framtiden. Anmäl ditt deltagande genom nedanstående länk till anmälningsformulär.

NI ÄR UNGDOMARNAS HJÄLTAR
Som tack för ert stöd kommer företaget bland annat att uppmärksammas i annonser i tidningarna, diplom att häng upp, exponering på mediakuben och på vår webbplats. Se nedan vad som ingår i respektive belopp.
Ert stöd är oerhört värdefullt!

TACK PÅ FÖRHAND!
Tomas Engsund - Huvudstyrelsens ordförande
Martin Åkerberg - Klubbchef

JA, VI VILL VARA MED! (detta ingår)