Svenska Spel

Landslagstalang fullbordar backsidan

Publicerad: 2017-06-29 18:16

Han slog igenom som en raket i HockeyAllsvenskan med Leksands IF för två år sedan när han som 17-åring tog en plats i laget som kvalade sig upp till SHL. Efter en säsong i Barrie Colts i OHL är Tom Hedberg nu klar på lån från HV71.

Tom Hedberg slog sig in i Leksands IF A-lag med ett brak som 16-åring under säsongen 2015/2016. Han gjorde totalt 34 matcher inklusive det kvalspel mot Modo som tog upp Leksand i SHL. Den senaste säsongen spenderades i den kanadensiska juniorligan Ontario Hockey League med Barrie Colts. Han är nu klar för en återkomst i svensk hockey med HV71, men lånas ut till IK Oskarshamn. 

Hedberg är nöjd med utlåningen till IK Oskarshamn och ser det som ett bra steg i den fortsatta utvecklingen.
– Det känns skitskoj att få komma tillbaka till HockeyAllsvenskan och spela med IK Oskarshamn. Jag får chansen att etablera mig i seniorhockeyn på allvar, kriga till mig en bra roll i laget och fortsätta utvecklas. Jag fick ju testat på det en del i Leksand, men nu vill jag verkligen vara med på riktigt, säger Tom Hedberg.

Sportchef Per Kenttä är nöjd med ännu ett ungt och hungrigt tillskott i truppen.
– Oerhört spännande spelare, som var bra nog för att ta en plats i HockeyAllsvenskan redan för två år sedan. Han är mogen för sin ålder, väldigt lugn och besitter bra kvaliteter både offensivt och defensivt. De riktiga styrkorna ligger dock i offensiven, där han är bra på rören och har en fin blick för spelet. Vi hoppas även kunna få lite poäng från hans klubba i vinter.

17-åringen, som även är med och krigar om en plats i vinterns JVM, ser väldigt positivt på att få komma tillbaka till HockeyAllsvenskan.
– Prioritet för mig ligger i att förtjäna en bra roll i IKO, utveckla allt i mitt spel och bidra till laget. Självklart hoppas jag få vara med i snacket på riktigt, men allt börjar med att göra bra i ifrån sig här. Oskarshamn blir en bra utmaning för mig, och en chans som jag ska ta, avslutar den snart 18-årige Hedberg.

IK Oskarshamn och HV71 är överens om ett säsongslån som innebär att Tom Hedberg kommer att spela i IKO under hela säsongen.

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
TOM HEDBERG

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB