Svenska Spel

Ännu en folkfest med Tre Kronor - över 3000 på läktarna

Publicerad: 2018-04-07 13:50

Tre Kronor kom till Oskarshamn, möttes av en folkfest, bjöd på propagandahockey och vann med klara 7-1 mot Slovakien. Publiksiffran skrevs till 3054, dvs ganska nära fullsatt. Vi har sammanställt bilder från matchen, folkfesten och vimlet. Foto: Mohammad Abdulrahim.

Sverige vann med klara 7-1 (3-0, 2-1, 2-0). Dagen före i Norrköping skrevs segersiffrorna till 6-3 inför 3155 åskådare jämfört med 3054 i Be-Ge Hockey Center. Till matchens lirare utsågs i Tre Kronor tremålsskytten Olle Liss, med ett förflutet i bl a Västervik, och i Slovakien IKO:s egen Martin Fehérváry.

IK Oskarshamn är en erkänt duktig arrangör av stora förbundsarrangemang och det här var sjunde evenemanget på sju år. 2012 arrangerades en fyrnationsturnering med Damkronorna. Året efter var det två större event, Sverige-Slovakien med gällande publikrekord i arenan (3383) samt TV-puckens slutspel. Sedan rullade det på med ett stort arrangemang varje år, 2014 fyrnationsturnering för U16-landslag, 2015 Sverige-Norge och 2016 Damkronorna igen. Ifjol blev det ett uppehåll men nu var det alltså dags igen för folkfest i hockeystaden Oskarshamn. Det blev en riktig fest med bra stämning på läktarna, livemusik med bra drag i öltältet och i en fullsatt arenarestaurang.

- Jag är jättestolt över alla 100-150 funktionärer som gör det här jättebra, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg. Det gör att lagen och publiken trivs och kommer tillbaka. Jag blir också stolt för staden Oskarshamn där vi gör PR och skapar minnen för folk, det är jättekul.


Intervju med IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg i Radio Kalmar


Se resultat och matchfakta på SwehockeyMatchreferat från båda landskamperna samt fakta om Tre Kronor och spelarna på Swehockey


Bilder från matchen, folkfesten och vimlet:
Foto: Mohammad Abdulrahim.
Fler bilder finns på vår facebooksida. 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB