Svenska Spel

Ebba spelade stabilt i Stålbucklan

Publicerad: 2017-03-11 12:49

Ebba Svensson Träff har representerat Småland i Stålbucklan i Örnsköldsvik. Laget vann samtliga matcher fram till kvartsfinalen där det blev förlust mot Västergötland/Bohuslän-Dal. Ebba har svarat för ett stabilt målvaktsspel och höll nollan i en match.

IK Oskarshamns duktiga målvakt Ebba Svensson Träff har spelat för Småland i Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken. Ebba som fyller 13 i år har spelat med och mot betydligt äldre tjejer och är en av de yngsta spelarna i turneringen.

I gruppspelet besegrade Småland först Gästrikland/Hälsingland på torsdagen med 3-1, därefter Norrbotten med 6-1. I fredagens första match höll Ebba nollan när man vann över Uppland med 3-0. I fredagskvällens kvartsfinal blev det så en knapp förlust med 1-2 mot Västergötland/Bohuslän-Dal.

Småland spelade placeringsmatch mot Östergötland lördag förmiddag och vann med 10-1. Ebba räddade där 13 skott, nästan 93 procent. Lördag eftermiddag spelade man mot Stockholm om en femteplats i turneringen och föll med 3-1.

Ebba hade på sina fem matcher en räddningsprocent på 93,40 och blev fyra i målvaktsligan.

Länk till resultat och statistik i Stålbucklan

 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB