Svenska Spel

Viktig streckmatch i Södertälje

Publicerad: 2018-01-09 20:44

IKO åker till Södertälje för en mycket viktig streckmatch i Scaniarinken onsdag kväll. SSK har kommit närmare och närmare efter en tung start med noll poäng efter sex omgångar. Man passerade IKO i tabellen i söndags då man vann borta mot Björklöven efter förlängning. Ludvig Elvenes (bilden) svarade för en av tre kvitteringar senast hemma mot SSK där IKO sedan vann på straffar.

Det är just nu extremt tätt kring strecket vid åttondeplatsen. Både Björklöven och Södertälje, som delade på poängen i söndagens match, passerade och dessa tillsammans med MODO och IKO är på 48 poäng där MODO har klart bäst målskillnad. IKO är alltså på nionde plats och vid seger mot SSK är man förbi igen och uppe på åtminstone åttondeplatsen.

Inbördes står IKO och SSK helt lika då båda de tidigare mötena gått till förlängning eller straffar med var sin seger. SSK vann sin hemmamatch med 2-1 i förlängning efter kvittering sent i tredje perioden. I Oskarshamn i början av december var det precis omvänt - IKO var i underläge nästan hela matchen och kvitterade med knappt tre minuter kvar genom Gustav Olhaver och Olle Lycksell avgjorde sedan straffläggningen. SSK har gått starkt på slutet med tre raka segrar; hemma mot Timrå, borta mot MODO och Björklöven. Dessförinnan åkte man dit med 6-0 borta mot Troja. IKO hade som bekant en tung december men januari har börjat betydligt bättre. Övertidsseger borta mot AIK följdes upp av en bra match hemma mot Timrå i fredags dock utan poäng.

IKO har släppt in mycket mål senaste tiden och försämrat målskillnaden. Men man har ändå gjort näst mest mål i serien, ett mindre än AIK. Något som också är positivt är att antalet utvisningar sjunkit på slutet, nära fyra tvåor i snitt nu. SSK tar något fler tvåminutare per match men har samtidigt ligans bästa box play.

Förändringar i truppen har skett sedan Timråmatchen i fredags. Målvakten Felix Sandström lånas in från Brynäs och centern Mikael Kuronen från finska Ilves kommer in på kontrakt resten av säsongen. Alexander Karlsson och Kalle Miketinac har nu lämnat truppen men Jacob Cederholm spelar vidare. För Tom Hedbergs del blir det spel mot Södertälje. Han är av dem som spelar mest och dessutom har han spelat minst lika mycket med HV 71 efter jul. Förra veckan blev det tre SHL-matcher och två allsvenska på fem dagar!

Björn Hellkvist, IKO:s huvudtränare:
- Kul med nyförvärv och bra för truppen att få in lite friska ben och skallar. Dessutom får vi en bredare trupp som ökar konkurrensen, det behöver vi. Tittar man på våra fem senaste perioder så har vi spelat bra ishockey. Sen är det jättesmå marginaler, som mot Timrå och det har det varit i de andra matcherna också. Timrå har väl den där lilla procenten "edge" mer än oss nu men vi hoppas kunna vända det mot slutet av säsongen.

- Det är precis jämnt mot Södertälje hittills så det blir säkert en jämn match. Dom har också förstärkt sin trupp sista tiden ganska rejält. SSK spelar idag en aggressivare hockey över hela banan. Det gäller att vi är ödmjuka. Vi ska göra det enkelt när det ska vara enkelt. Men samtidigt att vi inte tappar kreativiteten utan att vi vågar spela.

- Vi har hela tiden försökt hålla oss positiva så gott det går och har varken råd eller önskan att vara negativa.

Vita Hästen-MODO och Pantern-Troja/Ljungby inleder omgång 34 tisdag kväll. Övriga onsdagsmatcher är Tingsryd-Leksand, AIK-Karlskoga, Timrå-Västervik och Almtuna-Björklöven. På fredag har IKO ytterligare en bortamatch, säsongens tredje länsderby mot Västervik.Mikael Kuronen och Felix Sandström gör båda sin första match i IKO.


Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
[email protected]
NÄSTA BORTAMATCH
Onsdag 10 januari 19:00
Scaniarinken

Se matchen här

Följ dramatiken, se alla IKO:s matcher live på C More! Följ länken ovan så stödjer du samtidigt klubben.

VÄSTERVIKS IK - IK OSKARSHA...
Fredag 12 januari 19:00
Plivit Trade hallen
biljett
 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB