Svenska Spel

Laget går för trendbrott mot Almtuna

Publicerad: 2018-02-09 15:04

Två lag med liknande form. Två lag som tagit få poäng i tabellen under de senaste matcherna. IK Oskarshamn mönstrar under lördagseftermiddagen mot Uppsalagänget Almtuna IS när förlustsviten ska brytas i playoffracet. 

Det är ett hemmalag med en något sviktande poänginsamling under de senaste omgångarna. Efter en tung Norrlandstripp har det varit två insatser av klart bättre karaktär mot såväl Vita Hästen som Pantern, men med endast en inspelad poäng. Matchledigheten sedan i måndags har dock gett laget en hel del tid att fila på detaljer för att under lördagen åter få känna på segerns sötma. 

IK Oskarshamn har fyra raka förluster sedan den senaste segern på straffar mot Björklöven spelades in. Dessförinnan hade även Leksands besegrats på bortaplan. Almtuna kommer till Oskarshamn med två raka förluster där motstånden varit AIK och Timrå. Totalt har Oskarshamn spelat in tre poäng på de senaste fem matcherna. Almtuna med liknande facit - tre poäng. På de senaste tio matcherna i HockeyAllsvenskan är Almtuna seriens formsvagaste med endast nio poäng i jämförelse med Oskarshamns 14 inspelade poäng (9:a). 

En jämförelse av special teams lagen emellan över säsongen såhär långt ger en knapp fördel för Oskarshamn. I powerplay har IKO en notering på 19,4% (5:a) jämfört med Almtunas 17,1% (10:a). I boxplay är det riktigt jämnt mellan lagen, Oskarshamn på 78,1% (12:a) mot Almtunas 78,4% (11:a). I Oskarshamn är Marcus Björk poängbäst med sina 29 poäng (13+16) och i Almtuna står Victor Rollin-Carlsson noterad för 26 poäng (13+13).

I Arenarestaurangen vankas det Grabbkväll tillsammans med lokala stjärnskotten i bandet Murphys Law. Evenemanget startar 14:00 där 160 inbokade grabbar närvarar. Efter matchen öppnas Arenarestaurangen upp för samtliga med matchbiljett. Murphys Law finns då kvar och underhåller och barerna är uppfyllda och redo. 

– Vi är inställda på en tät match i högt tempo mellan två skridskoskickliga lag. De senaste två matcherna mellan oss har det varit tydlig hemmafördel med klara segrar för respektive lag. Jag tror dock att morgondagen kommer vara mer lik första matchen där uppe, med en jämn tillställning. Nu är det hård jobb som ska ta oss till playoff och vill vi vara med och fightas så är det seger som gäller imorgon, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– Laguttagningen väntar vi med tills imorgon. Vi tar en samling med grabbarna på morgonen och efter det tar vi ut laget för eftermiddagen. 

Hör Matchens profil Robin Söderqvist inför matchen:

 

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
NÄSTA HEMMAMATCH
Lördag 10 februari 15:15
Be-Ge Hockey Center
biljett

Tänk på att våra biljetter alltid är ca 15 % billigare i förköp. Ska hela familjen gå på hockey? Testa våra förmånliga familjebiljetter - läs mer HÄR.

Matchen presenteras av

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB