Svenska Spel

IKO spelar cup i Ljungby

Publicerad: 2017-08-31 16:39

IKO spelar sin femte och sjätte träningsmatch i helgen vid Silverstone cup i Ljungby där det är enbart Allsvenska lag med. Man möter först Vita Hästen tidigt på fredag eftermiddag. På lördagen blir det antingen final eller match om tredje pris mot något av de övriga lagen, Troja-Ljungby eller Tingsryd. Robin Söderqvist (bilden) har spelat i  en av IKO:s bästa kedjor hittills under försäsongen.

Allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby bjuder alltså in till cup med sina seriekonkurrenter från Småland och Östergötland. Vita Hästen har förlorat mot BIK Karlskoga och vunnit mot Västerås och förra helgen vann man en cup i Västervik mot VIK, Tranås och Vimmerby. Tingsryd har slagit de båda SHL-lagen Rögle och Karlskrona och dessutom Nybro samt förlorat mot Troja. I en cup i Skövde vann TAIF mot Skövde och BIK Karlskoga. Troja har således vinst mot Tingsryd och en förlust mot Skellefteå. Dessutom skrällen i första matchen när man slog svenska mästarna HV 71.

- Det ska bli kul att möta allsvenskt motstånd igen, vi har ju bara mött Västervik innan, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson. Spännande att få mäta sig mot konkurrenter i ligan. De andra lagen i cupen har gått bra på försäsongen. Samtidigt gäller det för oss att fokusera på vårt och det vi ska göra och så får vi se om vårt spel håller mot allsvenskt motstånd. Vi tycker vi tar små steg framåt för varje match, kanske med undantag för Rögle-matchen. Så fort vi börjar tumma lite på vårt spel så blir det inte bra, det blir nästan så vi åker oss trötta själva i tomma intet. Vi har haft bra träningar den här veckan och försökt hitta tillbaka till vårt spel. Vi har inte scoutat motståndarna något nu inför träningsmatcherna. Däremot får vi här lite material inför serien att jobba med när vi ska mötas på allvar.

- Det ska också bli kul att komma iväg med laget, umgås vid sidan av hockeyn och komma varandra in på livet lite mer. Jag tror det är viktigt både för spelarna och ledarteamet.

- Vi saknar Björn Karlsson och Joakim Hagelin den här helgen. I övrigt är det ordinarie trupp och vi har även med juniorbacken Christian Lindberg som gör A-lagsdebut. Vi åker med två målvakter, åtta backar och tolv forwards, avslutar Jens Gustafsson.

Här finns spelschema och resultat för samtliga träningsmatcher

Efter den här cuphelgen återstår Troja-Ljungby hemma den 8 september och Vimmerby borta den 13 september.


Jens Gustafsson, assisterande tränare

 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
[email protected]
IK OSKARSHAMN - VITA HÄSTEN
Fredag 1 september 15:00
Ljungby Arena
Spelschema Silverstone Cup

Fredag 13.00 IK Oskarshamn - HC Vita Hästen
Fredag 19.00 IF Troja-Ljungby - Tingsryds AIF
Lördag 13.00 Match om tredje pris
Lördag 17.00 Final

Försäsongspartner

 

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB