Svenska Spel

IKO:s nya treårsplan - vinna serien 2020

Publicerad: 2017-04-08 10:12

I 21 raka säsonger har IK Oskarshamn funnits i landets näst högsta hockeyserie. I de allra flesta som ett stabilt mittenlag. Nu presenterar klubben sin nya treårsplan, Vision 2020. Om tre år ska man vinna HockeyAllsvenskan. 
– Som serien ser ut i dag har vi möjlig­het att lyfta en nivå till, säger klubbchef Martin Åkerberg. 

IK Oskarshamn har spelat i HockeyAllsvenskan sedan ligan blev en riksserie 2005 och har varit ett stabilt mittenlag. Nu vill klubben sikta högre. En ny treårsplan är formad och där är målet att vinna HockeyAllsvenskan 2020, samma år som klubben firar 50 år.
– Om vi skruvar tillbaka tiden ett par säsonger så var vi i sammanhanget en ganska liten förening i HockeyAllsvenskan, men de senaste åren så har det rent ekonomiskt blivit en mycket jämnare serie. Kartan har helt enkelt ritats om och det ger oss helt andra möjligheter, säger klubbchefen Martin Åkerberg.

För att nå målsättningen ska en satsning göras i etapper med fokus på organisationen, arenan och sporten över de kommande tre åren. Under fredagen hölls en presentation om "Vision 2020" för föreningens samarbetspartners där bland annat Martin Åkerberg och Per Kenttä presenterade sina respektive områden. 
– Först och främst vill vi effektivisera vår organisation och få ut mer av vår mankraft för att generera mer intäkter. Där kommer vår nye vice klubbchef Patrik Schavon att få en stor roll. I steg två är vårt mål att vi ska kunna utveckla det kommersiella i arenan med en uppgradering och utbyggnad av restaurang och lounger. När allt detta är på plats kommer vi i sista steget också ha helt annat krut att lägga på det sportsliga.

Åkerberg fortsätter: 
– Vi måste utvecklas och jobba för att ta nästa steg. Risken är annars att vi inte håller vår nivå som en attraktiv förening, både som mötesplats och samarbetspartner. Åttondeplatsen i tabellen är inte så sexig längre. Innan SHLs utökning och när större drakar huserade i ligan så var inte rimligt att sikta mot toppen, men nu finns alla möjligheter. 


Även Per Kenttä tog ett par minuter för att berätta om hans syn på sporten, hur föreningen ska utvecklas och vad som väntar beträffande sommarträningen.

Du kan även läsa mer om treårsplanen i senaste numret av hockeymagasinet Nedsläpp. Den digitala versionen hittar du HÄR.

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
LÄS MER OM VISION 2020


Vill du läsa vidare om vår nya treårsplan? En ytterligare mer utförlig presentation hittar du HÄR

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB