Svenska Spel

Lucas Elvenes ansluter till IK Oskarshamn

Publicerad: 2018-03-11 11:43

Han slog igenom som en bomb under säsongsinledningen med IK Oskarshamn. Han blommade ut som en stor offensiv kraft och blev sedermera också hemkallad till SHL med Rögle BK. Nu står det klart att 18-årige Lucas Elvenes förstärker IK Oskarshamn under resterande del av säsongen. 

Gårdagen var ett glädjeämne på mer än ett sett. Utöver den stabila 4-1-seger i Slutspelsseriens inledande omgång blev det även klart att 18-årige Lucas Elvenes återvänder till IK Oskarshamn. Sportchef Per Kenttä kunde avslöja förstärkningen redan i sin intervju strax innan nedsläpp i gårdagens match.

– Såklart en jätteförstärkning för oss under fortsättningen av slutspelet. Lucas överträffade allas förväntningar under hösten och har sedan fortsatt ta kliv i Rögle under vintern. Vi har jobbat för att få tillbaka honom, men tungan på vågen här har varit att Lucas själv verkligen har velat komma tillbaka och hjälpa laget, kommenterar sportchef Kenttä. 

Och nog är det en viktig offensiv kraft som ansluter till laget under morgondagen. Han noterades för 21 poäng (4+17) under sina 22 matcher i HockeyAllsvenskan. Därefter har han stått för ytterligare 16 poäng (5+11) på 28 matcher i SHL. Lucas Elvenes ansluter till laget i Malmö under måndagen. 

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
NÄSTA BORTAMATCH
Måndag 12 mars 19:00
Malmö Isstadion

Se matchen här

Följ dramatiken, se alla IKO:s matcher live på C More! Följ länken ovan så stödjer du samtidigt klubben.

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB