Svenska Spel

Smålandsderby mot nykomlingen

Publicerad: 2017-11-30 15:00

Ett revanschsuget IKO efter en sämre insats mot Karlskoga får nu tre raka hemmamatcher med början mot nykomlingen Troja/Ljungby fredag kväll. Ett nytt bottenlag att möta alltså men inte minst matchen mot Karlskoga visar att tabellpositionen har mindre betydelse i enskilda matcher. Det är spelet och prestationerna över tid som ger poäng vilket IKO visat som lag den här säsongen. Matchens profil är #68 Joakim Hagelin som gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han avgjorde länsderbyt mot Västervik.

Troja/Ljungby är alltså tillbaka i Allsvenskan efter några år i division 1. Som nykomling har man fått en tuff start och funnits i nedre delen av tabellen hela säsongen så här långt. Senast kom man tillbaka starkt mot Tingsryd och fick med sig en poäng. Senaste segern kom mot Leksand efter förlängning i omgång 16. Därefter har det bara blivit två poäng på sex matcher. Man har 22 poäng och häng på Västervik som är närmast över kvalstrecket. Upp till play off-strecket skiljer det 13 poäng. Serietvåan IKO har på de sex senaste tagit 13 poäng, där senaste matchen mot Karlskoga är den enda nollpoängaren. IKO är fortfarande det lag som gjort flest mål (66, exakt tre per match) och släppt in näst minst (39, knappt 1,8 per match). Samtidigt bästa målskillnaden, 17, tillsammans med Timrå.

I Troja finns två spelare med förflutet i IKO i olika långa perioder. Det är nummer 14 Tobias Törnkvist (2 poäng) och nummer 22 Jonathan Johnsson (8 poäng), båda i förstakedjan. Marcus Björk och Manuel Ågren med var sin poäng senast hänger på i övre skiktet av poängligan med 18 respektive 16 poäng. Manne är dessutom trea i skytteligan med 11 mål, ett mål varannan match i snitt. Trojas bäste poängplockare är David Rundqvist med 11 poäng (4 mål).

IKO:s power play har dalat något på slutet, knappt 19 procent nu jämfört med Troja som har knappt 8 och är sist i ligan. I box play har IKO blivit bättre, trea i ligan med nästan 85 procent mot Trojas 78.

Till Trojamatchen tappar IKO poängkungen Lucas Elvenes som kallats hem till Rögle och Robin Söderqvist som blev avstängd efter matchstraff i Karlskoga.

Matchens profil #68 Joakim Hagelin finns i en videointervju längre ner i artikeln.

Ytterligare tre matcher i omgång 23 spelas fredag; Södertälje-Almtuna, Timrå-MODO och Pantern-Tingsryd samt två på lördag; Björklöven-Västervik och Karlskoga-Leksand. Matchen AIK-Vita Hästen (2-1) spelades i söndags. IKO har sedan ytterligare två hemmamatcher i rad; Södertälje på tisdag och Leksand nästa fredag.


#71 Kalle Miketinac gör debut i IKO.


Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

 

 

#68 Joakim Hagelin presenteras av:
Videointervjuer med Joakim Hagelin och Björn Hellkvist inför matchen:


 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
[email protected]
nästa hemmamatch

            

FREDAG 1 DECEMBER KL 19:00
BE-GE HOCKEY CENTER

 biljett

Tänk på att våra biljetter alltid är ca 15 % billigare i förköp. Ska hela familjen gå på hockey? Testa våra förmånliga familjebiljetter - läs mer HÄR.

Matchen presenteras av

JOAKIM HAGELIN
Joakim Hagelin
  • Född

    1989-04-30

  • Längd

    188 cm

  • Vikt

    85 kg

  • Profil »

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB