Svenska Spel

Första nyförvärvet klart

Publicerad: 2017-04-11 08:50

IK Oskarshamns första nyförvärv för säsongen 2017/18 är nu klart och det blir 19-årige backen Marcus Björk som närmast kommer från Asplöven.

– Marcus är en ambitiös ung back med framtiden för sig, säger IKO:s sportchef Per Kenttä. Hans styrkor ligger i såväl offensiven som defensiven och han visade i Asplöven att han är mogen för HockeyAllsvenskan. Kontraktet är på två år.

– Det ska bli otroligt roligt och spännande att få chansen att spela i Allsvenskan och speciellt i en klubb som Oskarshamn, säger Marcus Björk. Jag är sugen på att ta nästa steg nu. Det känns bra att stommen finns kvar i laget och sedan känner jag ju Per Kenttä och han vet vad jag kan. Jag spelade lite i USA förra säsongen och när jag kom hem hörde Asplöven av sig och jag spelade ungefär halva säsongen där.

– Jag tycker själv att jag är bra på snabba förstapass och hänger gärna med upp i anfallet, och tycker även om att ha mycket puck. Dessutom vill jag spela ett aggressivt försvarsspel och där har jag en fördel i fysiken. Preliminärt ansluter jag till laget omkring 1 maj.

Följ Lagbygget 2017-2018 här

 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
[email protected]
Marcus björk


Ålder: 19 år
Längd: 191 cm
Vikt:
92 kg
Position: back
Moderklubb: IF Björklöven
Karriär: 88 matcher i J 20 Super Elit med Luleå inklusive slutspel (45 poäng, varav 8 mål), 32 matcher i division 1 med Asplöven inklusive play off (17 poäng, varav 7 mål)

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB