Granlund förlängde kontraktet - och gjorde 3 mål!

Mattias Granlund 130103

Mattias Granlund har förlängt. Arkivfoto: Roger Hultgren, Pic-Agency Sweden.

IKO har förlängt kontraktet med lagets yngste spelare, 20-årige Mattias Granlund. Han gör därmed sin andra säsong i laget 2013-14. Mattias firade kontraktet med att göra hat trick igår mot Mora och fördubblade sin målskörd i Allsvenskan.

- Jag är jättenöjd med Granlunds debutsäsong, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Han sliter och krigar som ett djur varje match och träning. Grymt stark i box play och börjar även ta för sig offensivt. Otroligt stark karaktär och en härlig kille som jag är mycket nöjd med att få behålla.

- Det var rätt så bra timing att göra tre mål igår när jag precis förlängt kontraktet, säger Mattias Granlund. Roligt att få förtroende och att klubben vill förlänga med mig. Självklart hoppas jag få spela ännu mer framöver. Skönt att få det klart tidigt så att man kan fokusera på slutspurten i serien och att vi ska ta oss till play off.

- Det var häftigt att göra tre mål. Box play-målet var ju både roligt och viktigt i det läget av matchen. Vi stötte högt och när jag fick pucken på egen blålinje var det bara att köra. Det funkar bra i box play med Victor Svensson. Vi tycker om att stressa högt så att motståndarna inte får tid att ställa upp. Vårt box play har blivit mycket bättre på slutet och även i övrigt har vi fått till det riktigt bra och det är viktigt nu när vi går in i slutspruten.

Fakta Mattias Granlund:
Ålder: 20 år
Längd: 180 cm
Vikt: 84 kg
Position: forward
Fattning: vänster
Moderklubb: M/G Hockey
Karriär: 34 juniorlandskamper (8 poäng, varav 4 mål), 136 matcher i J 20 super elit med Skellefteå (98 poäng, varav 47 mål), 8 matcher i Elitserien med Skellefteå, 42 matcher i Allsvenskan med IKO (9 poäng, varav 6 mål)

GÖRAN SVENSON
goran@ikoskarshamn.se

 Mattias Granlund 121206
Segergest. Arkivfoto: Sami Grahn, Pic-Agency Sweden.2013-01-30

blog comments powered by Disqus