Glädje och lättnad i IKO - hyresskulden skrivs av

IK Oskarshamn Logotyp

Idag, den 21 februari, kom beskedet som alla hockeyvänner väntat och hoppats på. Kommunstyrelsen beslutade att skriva av 800 000 kr av hyresskulden på 870 000 från 2011. Det innebär ett stort steg mot en stabil ekonomi för klubben i framtiden.

Kommunstyrelsens beslut innebär att en 10-15 år gammal ryggsäck lyfts av från IKO:s ekonomi. Genom att innevarande verksamhetsår just nu ligger på plus finns goda möjligheter att nu komma i balans och därmed behålla elitlicensen och kunna spela vidare i Allsvenskan.

- Jag känner stor lättnad och glädje. Det finns en stor potential i klubben och jag ser en lysande framtid, säger IKO:s klubbchef Martin Svenson efter beskedet. Det betyder att vi är en bra bit på väg mot vårt mål att återställa vår balansräkning som legat på minus sedan ett år tillbaka. Det innebär att vi kan lägga en hel del av våra gamla skulder bakom oss och titta framåt.

- Om vi inte fått denna hyreslättnad hade vi fått jobba ännu hårdare mot näringslivet, förmodligen hade vi inte nått hela vägen och hade precis som tidigare fått fakturera sponsring för kommande säsong i förtid. Sen hade vi suttit här nästa år igen.

- Jag tycker man måste ställa det här i relation till vad våra konkurrenter i vår idrott och i vår serie får för stöd av sina kommuner och där är det dokumenterat att vi ligger ganska lågt. Jag tror inte att man kan jämföra IK Oskarshamn med ridklubben eller simklubben, avslutar Martin Svenson.

Kommunalrådet Peter Wretlund säger i en kommentar efter beslutet:

- Kommunen hade inte råd att säga nej eftersom det skulle betyda lägre intäkter från ishallen i framtiden. Dels ville en majoritet rädda hockeyklubben som är ett stort värde för kommunen.

Inslag i Smålandsnytt 21/2 kl 19.15.

Inslag i Radio Kalmar 21/2 kl 13.30.

Artikel i Barometern/OT på nätet.

Artikel i Östran/Nyheterna på nätet.2012-02-21

blog comments powered by Disqus